Iata de ce romanii se vindeca mai greu decat locuitorii altor tari

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, November 29, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru farmacie

Un studiu ingrijorator a iesit pe piata si este vorba despre sanatatea tuturor romanilor. Romanii sunt nevoiti sa astepte pana la 43 de luni ca sa aiba medicamente de ultima generatie.

Din cele 156 de medicamente inovatoare, care salveaza oameni in Europa, la noi sunt decontate sau gratuite doar 20!

„Accesul pacientilor romani la medicamente inovatoare”, realizat in noiembrie 2017, pentru ARPIM (Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente) este studiul care scoate la iveala realitatea crunta a romanilor.

„Pacientii romani au dreptul de a avea acces la ceea ce se numeste , mai exact cel mai eficient medicament pentru afectiunea lor disponibil pe piata la un moment dat, ca si ceilalti pacienti europeni.

Datele ne arata ca avem un decalaj destul de mare de acoperit, mai ales daca luam in considerare faptul ca progresul tehnologic remarcabil al ultimilor ani a dus standardul terapeutic european catre produse net superioare ca eficacitate si eficienta.

Inovatia in medicina salveaza vieti doar daca pacientii au acces la ea. si ne dorim ca pacientii romani sa aiba acces permanent la tratamente inovatoare in aceeasi masura in care au si pacientii europeni.

Romania are acum sansa de a recupera din decalaj, data fiind cresterea economica fara precedent. De altfel, autoritatile au facut pasi majori in deschiderea listei de medicamente compensate si apreciem eforturile lor.

Solutia pentru reducerea decalajului de tratament este cea aplicata de toate celelalte tari, un parteneriat intre autoritati, comunitatea medicala, pacienti si reprezentantii cercetarii si ai progresului in medicina.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: iata de ce romanii se vindeca mai greu decat locuitorii altor tari