Iata cum se creste eficienta cremei de corp

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, September 19, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru eficienta cremei de corp

Beauty expertii ne spun ca, daca vrem ca pielea noastra sa arate de nota 10, nu trebuie sa ne punem toate sperantele intr-o crema de corp. Si este si simplu de ghicit de ce: sa zicem ca nu obisnuiesti sa-ti exfoliezi pielea, lucru care nu ramane insa fara repercusiuni. In timp, ajunge sa stranga tot mai multe celulele moarte la suprafata si sa devina aspra, terna, fara stralucire. In aceste conditii, crema de corp, oricat de buna ar fi, nu prea are cum sa patrunda in profunzime in piele, astfel incat ingredientele ei benefice sa hraneasca colagenul si elastina. Rezultatul? Iti vei cumpara o alta crema, blamand-o pe prima, cand, de fapt, vina iti apartine chiar tie.

In afara de exfoliere, mai sunt si alte mici lucruri pe care ar trebui sa le faci pentru ca pielea ta sa arate nemaipomenit. Ti le detaliez in continuare!

5 trucuri cheie ca sa-ti imbunatatesti faci crema de corp, fara sa o schimbi cu alta

1. Invata sa-ti cureti pielea bine. Cand intri la dus, inmoaie bine pielea (nu folosi apa prea fierbinte), inainte de a aplica gelul de dus. Foloseste intotdeauna un burete ca sa te speli pentru ca este abraziv si va indeparta mai usor transpiratia, grasimile, murdaria si chiar celulele moarte de piele. Insista asupra zonelor mai problematice: coate, genunchi si calcaie.

2. Foloseste gelul de dus potrivit. Daca obisnuiesti sa te speli cu sapun, poti avea probleme cu uscarea pielii din cauza agentilor chimici pe care ii contine acesta. Lasa sapunul deoparte si mai bine incearca un gel de dus hidratant cu urmatoarele ingrediente: eucalipt, aloe vera, miere, extract de migdale, alantoina sau ulei din arbore de ceai.

3. Exfoliaza pielea regulat. Am tot insistat cu exolierea pentru ca este o etapa fara de care pielea ramane "stearsa". Fa-ti un scrub acasa daca nu ai unul cumparat din comert, poti opta pentru zahar si miere, este unul dintre cele mai simple. Pune exfoliantul intr-un borcane-l si tine-l in baie ca sa il ai intotdeauna la indemana si sa nu uiti sa-l aplici pe tot corpul de doua ori pe saptamana.

4. Aplica crema de corp pe pielea putin umeda. Dupa dus, pielea deja este hidratata, iar aplicarea unei lotiuni o va ajuta sa retina mai usor apa. In aceeasi masura, cand pielea este proaspat spalata, crema patrunde mai usor in profunzime pentru ca porii sunt deschisi. Specialistii recomanda sa hidratezi pielea la cel mult trei minute dupa ce ai iesit din dus ca sa te bucuri de cele mai mari beneficii!

5. Maseaza pielea pana cand crema de corp patrunde in profunzime. Se pare ca felul in care aplici lotiunea poate face diferenta intre o piele luminoasa si una mai putin aspectoasa. Toarna o cantitate generoasa de crema in palme si aplica pe tot corpul masand usor. Asteapta cateva minute dupa ce te-ai dat cu crema ca sa se absoarba in piele, altfel se va lua pe haine.

In afara de aceste reguli de ingrijire, pentru ca o crema de corp sa aiba eficienta maxima, indreapta-te spre una care contine urmatoarele ingrediente: ceramidele (previn pierderea hidratarii), acizii grasi (mentin pielea sanatoasa si stralucitoare si ii poti gasi sub forma de ulei de masline, avocado, unt de shea sau ulei de migdale), glicerina (ajuta la o mai buna hidratare a pielii si poate fi gasita si sub denumirea de propylene glycol si butylene glycol) si acidul hialuronic, care are ajuta la buna functionare a colagenului si a fibrelor de elastina pentru ca pielea sa arate supla si tanara.

sursa: andreearaicu.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: iata cum se creste eficienta cremei de corp