Iata cum poate fi incetinita imbatranirea organismului

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, October 10, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru imbatranirea organismului

Reusita de exceptie a cercetatorilor. Aceasta este descoperirea care poate duce la incetinirea procesului de imbatranire, dar si la tratarea dementei.

Un nou studiu demonstreaza ca lipsa celulelor stem ale hipotalamusului duce la accentuarea procesului de imbatranire, cauzand declinul facultatilor fizice si psihice intr-un ritm mai rapid. Exista totusi o metoda de a incetini acest proces, chiar prin injectarea acestor celule stem, ale caror proprietati au fost descoperite de o echipa de cercetatori condusa de neurosavantul Dongsheng Cai de la "Albert Einstein College of Medicine" din New York, Statele Unite.

in trecut, cercetatorii au observat ca hipotalamusul devine inflamat odata cu trecerea timpului, ceea ce a dus la o indicare a asocierii cu imbatranirea. Studiile recente asupra soarecilor au demonstrat ca inversarea inflamarii in hipotalamus creste speranta de viata a animalului si incetineste deteriorarea fizica. in cel mai recent studiu, savantii s-au concentrat pe celulele stem din hipotalamus. in animalele mai tinere, aceste celule stem se divid si inlocuiesc celulele moarte sau deteriorate. Totusi, conform acestui studiu, numarul de celule stem din hipotalamus scade odata cu trecerea timpului.

Pentru a dovedi acest lucru, cercetatorii au realizat o serie de experimente de laborator. Prima data, au modificat genetic soarecii pentru a asigura ca vor ramane fara celule stem mai rapid decat in mod normal, conform futurism.com. Acest lucru a cauzat si la accelerarea procesului de imbatranire cu tot ce aduce acesta, precum pierderea coordonarii si a memoriei.

Apoi echipa a injectat celule stem in hipotalamusul soarecilor adulti, iar acestia au dobandit o crestere cu 10% mai mare a abilitatilor fizice si psihice decat la soarecii injectati cu celule nervoase normale.

Initial, savantii credeau ca pierderea de celule stem poate fi semnificativa pentru ca soarecele nu este capabil sa repare si sa inlocuiasca celulele moarte. Totusi, atunci cand hipotalamusul soarecilor adulti a fost injectat cu celule stem, facultatile acestora s-au imbunatatit prea repede pentru a indica acest mecanism. De aceea, echipa suspecteaza ca aceasta imbunatatire se datoreaza microARN-ului.

Moleculele ARN(microARN-ul) sunt create si eliberate de celulele stem pentru a transporta mesaje la alte celule. Practic, bazat pe aceste mesaje, microARN-ul altereaza proteinele pe care le produce celula. Cercetatorii au descoperit ca celulele stem din hipotalamus produc o cantitate enorma de microARN, fapt care ar explica efectul aproape instantaneu al celulelor stem asupra incetinirii procesului de imbatranire.

De asemenea, acest studiu poate fi relevant pentru oameni, oferind o noua abordare bazata pe celule stem ale hipotalamusului, care ar incetini imbatranirea si deteriorarea creierului, alaturi de afectiunile care vin odata cu acest proces, precum dementa.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: iata cum poate fi incetinita imbatranirea organismului