Iata ce trebuie sa faci in functie de ce parte a corpului te ingrasi!

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, August 8, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru sunculita pe burta

E mai usor decat ati crede: e indeajuns sa va priviti in oglinda pentru a va identifica starea hormonala, analizand zonele in care vi se depune grasimea mai mult pe corp.

Sunculite in jurul taliei

Daca aveti sunculite in jurul taliei si va puteti descrie forma corpului ca „mar”, este foarte posibil sa fiti una dintre acele persoane cu o puternica rezistenta la insulina si sa prezentati un nivel ridicat al acestui hormon in sange. Daca aveti acest tip de corp si doriti sa pierdeti in greutate, atunci ar trebui sa evitati alimentele care cresc insulina: zaharul, painea alba, pastele.

Solduri generoase

Depozitele de grasime care sunt mai mari in partea inferioara a corpului sunt un semnal ca nivelul de estrogen e prea ridicat in organism. Asa ca va trebui sa evitati alimentele pe baza de soia, laptele, branzeturile, cafeaua. De asemenea, e bine sa evitati sa mancati din recipiente de plastic ori sa folositi tacamuri din acest material.

Exces de grasime pe burta

Acesta poate fi cauzat de un nivel ridicat de cortizol si unul scazut de progesteron la femei. Dupa cum stiti, cortizolul este un hormon de stres, asa ca va trebui sa faceti exercitii de respiratie si yoga pentru a scapa de burtica. Sunt indicate, de asemenea, exercitiile cu greutati.

Brate groase

Grasimile depuse in exces in partea superioara a bratelor (triceps) indica un nivel scazut de testosteron si, de asemenea, o prezenta ridicata a insulinei. Puteti scapa de aceste depozite de grasime mai usor consumand mai mult avocado si somon, dar evitand carnea rosie si lactatele. De asemenea, exercitiile cu greutati va vor ajuta sa cresteti nivelul de testosteron si sa combateti grasimea.

Straturi de grasime in partea de sus a spatelui

Acest tip de depozite de grasime reprezinta semnalul unui nivel crescut de insulina, combinat cu un nivel scazut de tiroxina - un hormon tiroidian cu rol in metabolism si in arderea caloriilor. Grasimea de pe spate arata ca tiroxina nu este secretata indeajuns de organism, dar consumand mai multe fructe de mare si vegetale cu frunze de culoare verde inchis, precum spanac sau kale, veti putea corecta aceasta problema.

Glezne voluminoase

Depunerile excesive de grasime din jurul gleznelor sunt cauzate de lipsa hormonului de crestere, care se elibereaza in timpul somnului. Asigurati-va ca va odihniti destul si aveti un somn de calitate daca vreti sa ajungeti sa aveti glezne fine.

Atunci cand doriti sa slabiti trebuie sa tineti cont si de hormoni, precum si de zonele de pe corp in care tindeti sa acumulati grasime. Iar combinarea acestor informatii cu o dieta sanatoasa si cu exercitiu fizic va poate ajuta sa va atingeti mai repede scopul de a obtine o silueta de vis

sursa: taifasuri.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: iata ce trebuie sa faci in functie de ce parte a corpului te ingrasi!