Iata cata bere poti sa bei fara sa te ingrasi!

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, August 15, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru bere

Medicul Laura Ene, specialist diabet, nutritie si boli metabolice, de la Clinica de Nutritie KiloStop, a explicat pentru ziare.com cum trebuie sa bem berea si in ce cantitate, ca sa nu avem niciun fel de problema de sanatate sau greutate.

"Berea de calitate poate fi un aliment foarte bun, intrucat contine vitamine din complexul B, dar nu in orice cantitate. Cu siguranta, berea poate ingrasa, daca nu incluzi caloriile pe care le contine in bugetul tau zilnic de calorii.

Ca sa slabim, trebuie sa mancam mai putine calorii decat consumam. Si ca sa ne putem masura corect caloriile, trebuie sa includem tot ce mancam, bem sau rontaim intr-o zi. Prin urmare, berea trebuie si ea inclusa in acest buget de "venituri".

O bere blonda la 500 ml are in jur de 150 calorii. O bere neagra la 500 ml are aproximativ 200 calorii, din cauza concentratiei mai mare de alcool.

Caloriile din bere provin din carbohidrati si din alcool. Glucidele aduc patru calorii pe un gram, iar alcoolul sapte calorii pe un gram. Chiar si berea fara alcool are calorii.

Pentru un barbat sanatos, fara probleme de greutate, se pare ca doza zilnica recomandata este de doua beri de 330 ml. Pentru o femeie, ea este de doar o bere de 330 ml. Femeile cu risc de cancer la san sunt sfatuite sa reduca la zero consumul de alcool", a spus medicul pentru sursa citata.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: iata cata bere poti sa bei fara sa te ingrasi!