Iata cat de tare te iradiaza telefonul mobil

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, July 11, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru iradiere telefon mobil

In ziua de azi printre cele mai populare moduri de comunicare se numara telefoanele mobile. Insa, acestea din urma nu sunt doar niste dispozitive care ne fac simpla comunicarea, ci sunt niste adevarate surse de distractie, drept pentru care le folosim zilnic in activitatile noastre sau in timpul liber.

Si, de asemenea, tot smartphone-urile atat de indragite de toata lumea sunt si o sursa constanta de radiatii nocive care ne pun in pericol sanatatea.

Sub ce forma apar radiatiile nocive pentru organismul nostru?
Stiai, de exemplu, faptul ca utilizarea telefoanelor mobile se afla intr-o legatura mare cu riscul de aparitie a cancerului de mai multe tipuri. De ce? O parte din vina o poarta si radiatiile care ne inunda de fiecare data cand folosim sau avem prin preajma vreun dispozitiv electronic de care ne folosim.

Radiatiile pot fi definite drept energii transmise sub forma de raze, unde sau particule din partea tuturor acestor gadgeturi de care suntem de nedespartit.

Drept urmare, suntem expusi in fiecare zi diferitelor tipuri de radiatii, unele dintre acestea fiind daunatoare corpului nostru, in timp ce altele nu sunt.

Comunicarea mobila ia forma prin radiatii electromagnetice de radio-frecventa, din cauza carora aceste unde sunt emise de catre telefoanele mobile.

Efecte ale radiatiei telefoanelor mobile asupra bunei functionari a corpului uman

Din cauza temperaturilor ridicate la care ajung obiectele electronice pe care le folosim, corpul uman este afectat. Zonele cele mai expuse la pericole sunt urechile, ochii si creierul.

De asemenea, potrivit unui studiu, celulele corpului sunt declansate de undele radio ceea ce face ca moleculele termoreceptoare din celule sa interpreteze gresit semnalele AND si ARN de codificare emise ducand la schimbari genetice.

Aceste alterari pot fi cauzate de productia de proteine de soc termic, care incearca sa protejeze celulele corpului de efectele nocive ale stresului provocat de caldura.

Cantitatea de emisii provenita de la telefoanele mobile nu este foarte mare, insa corpul nostru este expus la asemenea radiatii atunci cand efectueaza si primeste apeluri.

Undele radio emise de dispozitivele mobile sunt absorbite de catre corpul nostru. Astfel, tesuturile incalzite din cauza radiatiilor pot provoca neplaceri organismului.

In aceeasi maniera, undele radio emise de catre dispozitivele electronice pot creste permeabilitatea barierei hemato-encefalice, urmarea fiind ca bacteriile microscopice pot patrunde cu usurinta in zona restrictionata dintre fluxul sanguin si tesutul neural.

Si daca se stie ca radiatiile afecteaza tot corpul, creierul este cel mai afectat in acest sens.

Cercetarile bazate pe teste cognitive si de aptitudine asupra fiintelor umane au sugerat faptul ca expunerea pe termen lung la radiatiile de la telefoanele mobile afecteaza destul de mult functiile creierului. Asadar, memoria, nivelul de gandire si concentrarea sunt afectate in mare parte.

Cum ne protejam de radiatiile emise de telefon?
Folosirea indelungata a dispozitivelor mobile a produs multiple efecte asupra sanatatii utilizatorilor acestora. Au fost semnalate cazuri in care functiile creierului au fost afectate, in care cancerul s-a instalat in corp si in care bebelusii s-au nascut cu defecte genetice. Toate aceste probleme grave au fost puse pe seama utilizarii excesive a telefoanelor mobile din ultimul deceniu.

Insa, pentru protectia noastra, indiferent de varsta si de gen sau de preocuparile zilnice, a fost creat dispozitivul Torser.

In timpul convorbirii, tineti telefonul la o distant cat mai mare de corp. Schimbati in mod regulat partea capului de care sprijiniti telefonul
Nu tineti telefonul mobil in buzunar in apropierea vreunui organ vital, de exemplu inima sau la centura pantalonilor.

Tesuturile corpului din partea inferioara prezinta o buna conductivitate a radiatiei ai o absorb mai repede decat o absoarbe creierul.

Intensitatea radiatiilor este cea mai ridicata in momentului apelarii, asteptati ca interlocutorul dumneavoastra sa raspunda si dupa aceea puneti telefonul mobil la ureche.

Nu folositi telefoanele mobile in spatii inchise ai caror pereti contin metal, precum automobilele sau lifturile. Acestea se comporta ca o cusca Faraday care capteaza radiatia si o reflecta inapoi catre ocupantii acestora.

Pentru evitarea problemelor de sanatate este recomandata liminarea duratei fiecarui apel la 4 minute, limitarea numarului apelurilor la 6 pe zi si nedepasirea duratei de 22 de minute de expunere zilnica la radiatiile emise de telefonul mobil. (recomandari facute de APC).

In : Stiri din Sanatate 


Tags: iata cat de tare te iradiaza telefonul mobil