Hemoroizii si rolul celor 2 litri de apa pe zi

Posted by Alin Marinescu on Thursday, October 12, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru hemoroizi cauze

Cel mai bun mod de a preveni aparitia hemoroizilor interni este sa ai scaun constant si sa eviti constipatia. Pentru asta, trebuie sa se consume alimente bogate in fibre. În acest sens, sunt recomandate sucurile de fructe si legumele proaspete, samburii de masline inghititi pe stomacul gol, cerealele integrale (germenii de cereale, painea integrala, musli), curmalele si smochinele, polenul crud .

Hidratarea este, de asemenea, foarte importanta. Beti intre sase si opt pahare de apa pe zi, pentru a avea un scaun moale.

Exista cateva alimente care trebuie evitate in astfel de situatii, deoarece irita intestinele si favorizeaza aparitia hemoroizilor, printre care amintim ardeii, carnea si preparatele din carne ( mai ales carnea grea de porc), alimentele care contin aditivi, bauturile carbogazoase, margarina.

Pe de alta parte, activitatea fizica previne constipatia si reduce presiunea asupra vaselor de sange din zona anusului, de aceea este foarte important sa faceti miscare daca sunteti predispusi la aceasta afectiune.

Aceasta dieta, sustinuta de un consum constant de lichide de minimum 2 litri pe zi, va vor ajuta sa eliminati problema constipatiei si sa micsorati hemoroizii existenti.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: hemoroizii si rolul celor 2 litri de apa pe zi