Hartia igienica nu este asa sanatoasa. Iata de ce!

Posted by Alin Marinescu on Thursday, September 7, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru hartie igienica

Folosirea hartiei de toaleta colorata si parfumata implica o serie de riscuri
, ea putand duce la anumite infectii ale uretrei, crestand astfel riscul dezvoltarii cancerului de colon, iar anumite studii au stabilit o legatura directa intre aparitia micozelor si utilizarea acestui tip de hartie igienica.

Adaugarea substantelor chimice cum ar fi inalbitorii, colorantii si alte parfumuri artificiale din hartia igienica pericliteaza sanatatea oamenilor si contribuie la poluarea mediului inconjurator.

E important de retinut faptul ca nu toate tipurile de hartie igienica, nici chiar cele simple, nu prezinta siguranta pentru sanatate, deoarece anumiti producatori folosesc clorul pentru a albi hartia simpla.

Este adevarat faptul ca hartia igienica alba si fara parfum este considerata mai sanatoasa, intrucat a fost mult mai putin tratata chimic, insa nu exista studii care sa garanteze faptul ca nu implica niciun fel de riscuri.

Foarte multe tipuri de hartie de toaleta contin substante periculoase, cum ar fi dioxina si furan, extrem de nocive pentru sanatatea noastra. Regula de baza este ca atunci cand cumparati hartie igienica sa cititi eticheta cu atentie.

In plus, este important ca in momentul in care achizitionati hartia sa verificati modul in care este depozitata, sa fie bine sigilata, iar pe eticheta sa fie mentionati ingredientii folositi la obtinerea ei.

Riscurile folosirii hartiei igienice colorate si parfumate

• Infectii ale uretrei. Hartia de toaleta colorata poate fi foarte iritanta pentru zona vaginala, din cauza colorantilor folositi pentru a obtine efectul de culoare si a parfumurilor pentru mirosul placut, putand favoriza astfel aparitia infectiei uretrei.

• Cancer de col uterin. Sunt studii care sustin ca hartia igienica colorata are un impact direct asupra aparatului reproducator feminin si poate creste riscul dezvoltarii cancerului de col uterin.

• Probleme rectale. Folosirea hartiei igienice colorate si parfumate poate provoca inflamatii si urticarie in zona rectala. Mai mult, de exemplu, scaunele cu sange pot fi un grav semnal de alarma pentru sanatate, iar atunci cand o persoana folosesete hartie colorata este mult mai greu sa observe aparitia de modificari ale aspectului scaunului.

• Aparitia micozelor. Sunt studii care atesta legatura dintre hartia colorata si aparitia diferitelor micoze.

• Cancerul cervical. Anumite studii au demonstrat faptul ca unul dintre efectele utilizarii hartiei igienice colorate de catre femei, mai exact contactul direct cu organele reproducatoare creste riscul aparitiei cancerului cervical.

Inclusiv hartia alba, neparfumata nu este atat de sanatoasa pe cat se crede, deoarece sunt producatori care inalbesc hartia cu ajutorul clorului, acest lucru fiind foarte daunator pentru sanatatea aparatului genital.

sursa: sfatulmedicului.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: hartia igienica nu este asa sanatoasa. iata de ce!