Hamamelis - folositor pentru sanatate, frumusete si casa

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, September 19, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Hamamelis

Planta de hamamelis este un astringent topic derivat din scoarta si frunzele de Hamamelis virginiana, o planta obisnuita in America de Nord, denumita si "alunul vrajitoarelor".

Americanii nativi au recunoscut de mult proprietatile medicinale ale hamamelis-ului si l-au folosit ca decoct pentru tratarea iritatiilor pielii si a tumorilor. in prezent, acest remediu popular pe baza de plante este recunoscut la nivel mondial ca demachiant si tonifiant natural, dar hamammelis-ul are mult mai multe utilizari decat acelea de a curata pielea si micsora porii.

In acest articol, vom explora cele 14 intrebuintari uimitoare ale hamamelis-ului pentru sanatatea, frumusetea si casa dvs.

1. Astringent natural
Probabil cea mai renumita utilizare a hamammelis-ului este ca astringent natural. Concentratiile mari de taninuri din hamamelis il recomanda ca astringent excelent, ceea ce inseamna ca are capacitatea de a elimina excesul de ulei de pe piele si reduce dimensiunea porilor. De asemenea, cei care sunt expusi la poluanti de mediu pot aplica hamammelis pe ten, pentru a reduce cantitatea de contaminanti care intra in pori si, prin urmare, cantitatea si severitatea petelor. Capacitatea de a fi astringent elimina excesul de ulei, iar utilizarea regulata a hamammelis-ului poate impiedica aparitia petelor, si mai ales a punctelor negre care rezulta din acumularea in pori a sebumului uscat.

2. Ameliorarea vanatailor si petelor
Hamamelis-ul poate fi, de asemenea, utilizat pentru a trata petele deja prezente pe fata sau alte zone ale corpului. Aplicati substanta cu un tampon de vata sau disc cosmetic pentru a reduce iritarea si aspectul de acnee sau alte stari inflamatorii ale pielii. Hamamelis-ul aplicat pe lovituri poate ajuta, de asemenea, la estomparea decolorarii si accelerarea procesului de vindecare a oricaror vanatai sau echimoze aparute pe piele.

3. Iluminarea zonei din jurul ochilor
Capacitatea hamamelis-ului de a strange pielea si a reduce inflamatia il transforma intr-un remediu natural ideal pentru tratarea petelor si pungilor de dedesubtul si din jurul ochilor si este una dintre cele mai populare utilizari pentru aceasta planta. 
Daca doriti sa stimulati circulatia capilara la nivelul picioarelor, Vivanatura va ofera crema de masaj pentru picioare, Varicastan ce are in compozitie hamammelis si exrtract de castan, ambele cu proprietati venotonice (cresc tonicitatea peretilor venosi), vasoconstrictoare si vasoregulatoare, oferind rezultate de durata.

4. Micsoreaza venele inflamate
inmuiati o carpa moale in hamamelis si aplicati pe pielea afectata de varice, pentru a reduce temporar inflamatia si durerea. 

5. Opreste sangerarea
Hamammelis-ul este un tonifiant natural pentru piele si usureaza vindecarea mai rapida. Aplicati hamamelis organic pe taieturi si zgarieturi minore pentru a opri sangerarea.

6. Tratament dupa indepartarea parului
Atat pentru barbati cat si pentru femei, hamamelis-ul este o lotiune recomandata dupa ras pentru oricare parte a corpului. Nu numai ca va opri sangerarea dar proprietatile anti-inflamatoare ale hamamelis-ului poate ajuta, de asemenea, la prevenirea iritatiilor de dupa ras.

7. Pentru usurarea durerilor provocate de hemoroizi 
Hamamelis-ul este renumit pentru faptul ca poate facilita durerile, mancarimile, inflamatiile si sangerarile provocate de hemoroizi.

8. Ameliorarea durerilor in gat
Datorita proprietatilor sale astringente, ceaiul de plante cu hamamelis (nu cel cumparat de la magazinele naturiste, care contine aproape intotdeauna alcool izopropilic) poate ajuta la ameliorarea disconfortului provocat de durerile in gat. Gargara cu ceai de hamamelis pentru a reduce inflamatia, usca mucusul in exces, si usura durerile cauzate de laringita, sinuzita, amigdalita, sau alte afectiuni ale gatului.

9. Ameliorarea durerilor gingivale
Apa de gura cu hamamelis (din nou, nu folositi hamamelis, care contine alcool izopropilic) poate ajuta la reducerea durerii si umflaturilor gingiilor iritate sau infectate. 

10. Uscarea urechii inotatorului
Otitus externa - cunoscuta sub numele de "urechea inotatorului" - este cauzata de infectii microbiene ale canalului urechii. Folositi un picurator de ochi pentru a insera cateva picaturi de hamamelis in fiecare ureche pentru a usca puroiul, indeparta excesul de sebum, si curata ceara si resturile care pot infunda canalul auditiv. 

11. Calmarea eruptiilor cutanate produse de scutece
Proprietatile anti-inflamatorii ale hamamelis-ului il recomanda drept cale de atac eficienta si in conditii de siguranta pentru calmarea durerilor asociate eruptiilor cutanate produse de scutece. Aplicarea regulata va ajuta, de asemenea, la vindecarea pielii afectate mai rapid, si va reduce considerabil disconfortul copilului.

12. Calmarea arsurilor solare
Se amesteca hamamelis cu Aloe Vera Gel si se aplica pe piele pentru tratarea arsurilor. Acest tratament poate ajuta, de asemenea, la prevenirea exfolierii pielii in zilele de dupa bronzare.

13. Neutralizarea dermatitei de contact 
Datorita proprietatilor anti-inflamatoare hamammelis-ul pot fi folosit pentru a contracara efectele compusilor iritanti care provoaca dermatita de contact.

14. Intepaturile insectelor
Asa cum hamammelis-ul poate fi folosit pentru a usura simptomele locale si pruritul datorat dermatitei de contact, poate fi folosit in acelasi mod pentru ameliorarea muscaturilor si intepaturilor de insecte.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: hamamelis - folositor pentru sanatate  frumusete si casa