Gustul care anunta diabetul sau boli ale ficatului

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, September 26, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Un gust metalic însotit de alte simptome poate fi un semnal de alarma care sa arate boli precum diabetul, probleme cu ficatul sau chiar cedare a rinichilor. Chiar si asa, aceste grave probleme de sanatate sunt rareori cauza gustului metalic, ci mai degraba urmatoarele motive sunt de vina: Chiar daca este temporar, un gust ciudat poate aparea din cauza unor afectiuni precum sinuzita sau raceala. Anumite grupuri de medicamente sunt absorbite de organism în totalitate, apoi ajung din nou în gura prin saliva. Printre acestea se numara antibioticul tetraciclina, lithium si allopurinol, medicament pentru guta. Alte medicamente, precum antidepresivele, usuca gura si mentin aerul statut din interior, ceea ce afecteaza gustul în general.

Daca respiri aer contaminat cu mercur vei simti, probabil pentru cateva zile, un gust metalic. Problemele cavitatii bucale, cum ar fi cariile, gingivita si paradontoza sunt de obicei provocate de necuratarea corespunzatoare a dintilor si nefolosirea atei dentare. Daca nu este tratat medicamentos de catre un medic specialist, gustul metalic astfel instalat va persista. Dementa afecteaza nervii creierului si îl atinge pe acela responsabil de inducerea gustului. În acest fel, cineva care sufera de aceasta boala poate simti un gust metalic.

Suplimentele care contin metale grele precum zinc, crom, fier, calciu sau cupru pot provoca un gust metalic. Se presupune ca acest gust trece odata cu stoparea medicamentatiei sau cand organismul proceseaza suplimentele, daca însa nu dispare, atunci trebuie sa te asiguri ca nu iei mai mult decat este cazul. Chimioterapia si radioterapia pot induce pacientilor un gust metalic în gura.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: gustul care anunta diabetul sau boli ale ficatului