Gusa – de ce apare si cum poti scapa de ea

Posted by Alin Marinescu on Thursday, November 26, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Imagini pentru gusa endemica

Un contur al feţei bine definit, suplu, finuţ, asta îşi doreşte orice femeie. Ce facem însă dacă apare guşa? Mai putem scăpa de ea? Se pare că da, ne dă asigurări Florentina Opriş, prezentatoarea emisiunii „Sport, dietă şi o vedetă” de la Kanal D.

Guşa apare în primul rând atunci când te îngraşi. Kilogramele în plus se distribuie nu doar pe abdomen şi coapse, ci peste tot, inclusiv sub bărbie. Astfel, ca să elimini guşa trebuie, evident, să slăbeşti. „Cele mai periculoase alimente sunt dulciurile şi produsele de patiserie, care conţin grăsimi ce se depun rapid. Nocive sunt şi mezelurile, prăjelile şi alimentele procesate”, spune Florentina Opriş.

Postura incorectă duce şi ea, în timp, la formarea guşii. „Nu sta cocoşată, cu capul în piept. Ţine bărbia în sus, în felul acesta antrenezi şi muşchii gâtului”, te mai sfătuieşte specialista.

Pe aceeaşi idee, e indicat să faci anumite exerciţii de întărire a musculaturii: trei serii a câte 20 de răsuciri a capului stânga-dreapta şi alte trei serii a câte 20 de aplecări a capului sus-jos. Abdomenele în care menţii capul şi bărbia în contracţie sunt şi ele folositoare.

De asemenea, mai poţi face masaj a zonei cu probleme, cu mişcări ale degetelor de jos în sus, folosind un ulei esenţial de salvie sau ti-tree (câteva picături, adăugate într-o bază de ulei de migdale sau de măsline).

sursa: click.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: gusa  de ce apare gusa  cum poti scapa de gusa  stiri din sanatate