Grindelia, remediu eficient pentru bronsita

Posted by Alin Marinescu on Saturday, October 7, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Grindelia

Grindelia mai este cunoscuta sub denumirea de „guma din plante” sau „planta de guma”. Contine in principal flavonoidele si rasini. Se foloseste partea aeriana a plantei, care are actiune antispastica, expectoranta si hipotensiva.

Grindelia actioneaza ca miorelaxant pentru muschii netezi. Este utilizata in tratamentul starilor astmatice si in bronsite. Grindelia robusta a fost recunoscuta ca fiind deosebit de eficienta in tratarea cazurilor de astm, in special pentru efectele ei binefactoare rapide.

Tratamentul cu grindelia este in special util pentru tratarea afectiunilor respiratorii. Grindelia actioneaza asupra distributiei cardio-pulmonare in cazul tusei uscate. Grindelia este un remediu eficient pentru bronsita.

Pulberea de grindelia actioneaza in sens reglator asupra circulatiei pulmonare. Este utila in caz de tuse cu expectoratie abundenta.

Tratamentul cu grindelia este util si pentru pentru afectiuni cutanate. Aplicarea pulberii de grindelia este folositoare in caz de eruptii cutanate, caracterizate de senzatie de arsura severa si mancarime. Grindelia este utila in caz de zona Zoster.

Tratamentul cu grindelia este deosebit de eficient in multe dintre afectiunile capului.  Este utila in caz de dureri resimitite in globii oculari, oftalmie si irita.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: grindelia  remediu eficient pentru bronsita