Greseli pe care le faci cand iei anticonceptionale

Posted by Alin Marinescu on Friday, November 3, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru anticonceptionale

Exista nenumarate motive pentru care anticonceptionalele sunt folosite de foarte multe femei. Acestea sunt eficiente in ceea ce priveste protectia, atunci cand sunt luate corect. In plus, acestea sunt cunoscute pentru faptul ca amelioreaza bufeurile si mentin un program regulat al ciclurilor menstruale. Insa trebuie sa ai grija cum si cand le iei. Cand omiti sa iei una sau mai multe pastile din folia destinata unei luni, acestei forme de contraceptie ii scade eficienta. Este recomandat sa-ti setezi o alarma pe telefon pentru a te asigura ca iei pastila in fiecare zi si la aceeasi ora. In cazul in care uiti sa iei o pastila, intreaba-ti medicul ginecolog ce trebuie sa faci. De asemenea, pastilele care contin doar progesteron trebuie luate la aceeasi ora in fiecare zi. Daca le iei la o diferenta de 3 ore fata de timpul stabilit, ar trebui folosit un prezervativ pentru o perioada de 48 de ore, pana cand revii la normal.

Si stii ca exista greseli pe care le poti face in timpul relatiilor intime? Un lubrifiant poate fi modalitatea perfecta de a face lucrurile mai usoare atunci cand iei anticonceptionale, dar tipurile de lubrifiant pe baza de ulei pot afecta materialul de latex din care sunt fabricate cele mai multe prezervative.
Acest lucru se datoreaza faptului ca uleiul poate slabi cauciucul prezervativului, facandu-l mai putin eficient cand vine vorba de protectia impotriva sarcinilor si bolilor cu transmitere sexuala. In schimb, este recomandat sa optezi pentru lubrifiantii facuti din apa sau silicon.

Chiar daca folosesti anticonceptionale, este recomandat sa nu renunti la prezervative, deoarece acestea iti ofera protectie si impotriva bolilor cu transmitere sexuala.
In plus, nu ar trebui sa iei anticonceptionale fara o consultatie. Un specialist iti va face analizele hormonale, ajutandu-te sa gasesti formula perfecta pentru organismul tau.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: greseli pe care le faci cand iei anticonceptionale