Greseli pe care le faci cand gatesti

Posted by Alin Marinescu on Thursday, January 11, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru gatire alimente

Nu conteaza daca esti un profesionist sau un bucatar amator. Metoda de gatit poate fi diferita, dar ingredientele sunt identice. Multi dintre noi preferam sa mancam legume si sa le gatim intr-un mod adecvat pentru a spori gustul, nu-i asa?

Gatirea legumelor poate fi la fel de simpla sau de complicata, in functie de modul in care o faci. Vrei sa fie un fel de mancare delicioasa, pastrand toata cantitatea maxima de aroma si substante nutritive. Cu toate acestea, uneori, o eroare nevinovata poate duce la un preparat lipsit de gust. Sunt multe greseli pe care obisnuim sa le facem, dar ele pot fi evitate daca le cunoastem.

Folosesti uleiul gresit
Incearca sa folosesti si alte tipuri de uleiuri, nu numai uleiul de floarea-soarelui. In plus, uleiul de masline extravirgin nu este potrivit pentru toate felurile pe mancare pe care vrei sa le gatesti. Daca gatesti intr-un vas care necesita o caldura mai mare, ar trebui sa utilizezi uleiul potrivit pentru a obtine rezultatele dorite.

Fierbi legumele
Fierberea este o metoda veche de gatit a legumelor, care poate chiar sa diminueze cantitatea de substante nutritive din legume. Ele putand la final sa nu mai contina nicio o vitamina, mai ales daca sunt lasate la fiert prea mult timp. In schimb, poti incerca aburirea legumelor – astfel vei pastra intacte toate substantele nutritive. Doar incalzirea ar aduce beneficii si sanatatii tale.

Lasi alimentele prea mult timp la prajit
Una dintre greselile obisnuite facuta in timpul gatitului este lasarea alimentelor la prajit prea mult timp. Prajirea duce la ardere si, de asemenea, duce la pierderea substantelor nutritive si a aromei. Produsele prajite nu sunt bune pentru sanatate, asta o stim si o auzim des in randul medicilor. 

Nu adaugi sare
Sarea, in cantitati potrivite, nu trebuie sa lipseasca din niciun fel de mancare pe care-l gatesti – aburit sau fiert. Sarea este compusa din sodiu si clorura, doi compusi care ajuta la mentinerea echilibrului fluid al corpului. Sodiul ajuta organismul sa absoarba aminoacizii, glucoza si apa, tinand sub control si tensiunea arteriala.

Tai legumele prea devreme
Cand tai legumele cu mai mult timp inainte de adaugarea lor in mancare, ele se deshidrateaza si isi pierd aroma. In plus, legumele nu trebuie niciodata taiate si apoi inghetate - pot prezenta un risc pentru sanatate. Taie-le inainte de a le adauga in felul pe mancare pe care-l prepari, astfel incat ele sa-si pastreze aroma si gustul proaspat.

sursa: clickpentrufemei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: greseli pe care le faci cand gatesti