Greseli majore pe care le facem atunci cand ne ingrijim dintii

Posted by Alin Marinescu on Sunday, February 18, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ingrijirea dintilor

Majoritatea oamenilor cred ca periajul dintilor dimineata si seara este suficient pentru a-si asigura un zambet frumos. Igiena dentara inseamna mai mult decat atat, spun specialistii. Bright Side a identificat cateva greseli majore pe care le facem atunci cand ne spalam dintii, amintind de cateva solutii pentru a va mentine zambetul sanatos si frumos timp de multi ani.

Apasati periuta de dinti prea tare in timp ce va spalati dintii Atunci cand apasam periuta de dinti prea tare, perii se indoaie si nu indeparteaza corect depozitele de pe dinti. In plus, acest lucru poate duce la deteriorarea gingiilor.

Nu acordati atentie alimentelor pe care le consumati Ştim cu totii ca un consum crescut de alimente dulci poate cauza cavitati. Cu toate acestea, pentru a ne mentine dintii sanatosi, trebuie sa consumam alimente care contin calciu, fosfor si fluor.

Nu folositi dispozitive suplimentare pentru curatarea dintilor Nu conteaza cat de mult va periati dintii, acest procedeu nu poate elimina complet depozitele. De aceea este important sa curatati spatiile dintre dinti cu ata dentara. Daca spatiile sunt destul de largi, puteti folosi o perie interdentara. De asemenea, puteti folosi un irigator oral. Este ca un dus pentru dinti si gingii pe care il puteti folosi dupa fiecare sesiune de periere.

Nu aveti grija de gingii Daca gingiile sunt sensibile, se poate ajunge foarte usor la parodontoza. Gingiile sangereaza, se inflameaza si devin moi. Pentru a va face gingiile mai puternice, trebuie sa le masati prin miscari circulare. De asemenea, puteti clati gura cu ceai  de salvie sau cu o solutie pe baza de sare. Este recomandat sa consultati un stomatolog pentru a va prescrie medicamente specifice.

Nu indepartati tartrul Tartrul dintelui se acumuleaza din cazua mineralelor din saliva si al alimentelor. Are o culoare maro-galbuie si nu poate fi indepartata doar cu o periuta de dinti. Placa dentara si tartrul duc la inflamatia osului din jurul dintilor. Tartrul poate deveni la fel de tare ca o roca, putand fi inlaturat numai de catre un medic dentist sau igienist dentar cu unelte speciale.

Mestecati numai pe  o parte a gurii Daca mestecati alimente numai pe o parte a gurii, aceast obicei poate duce la suprasolicitarea si degradarea dintilor. In plus, muschii fetei pot deveni asimetrici. Acordati atentie atunci cand mancati si incercati sa mestecati pe ambele parti ale gurii. Nu uitati sa mancati alimente solide, cum ar fi fructele si legumele. Va vor face dintii mai puternici.

Invatati copiii sa aiba grija de dintii lor in mod corespunzator Unii parinti considera ca nu este nevoie ca dintilor de lapte sa li se acorde prea mare importanta pentru ca sunt temporari. Dar un copil ar trebui sa stie ce este bine si ce este gresit deoarece dintii se vor schimba, dar obiceiul va ramane. Procesul de periere a dintilor trebuie sa dureze cel putin 3 minute, iar periajul trebuie facut de sus si in jos .

sursa: adevarul.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: greseli majore pe care le facem atunci cand ne ingrijim dintii