Greseli frecvente la cei care beau cafea

Posted by Alin Marinescu on Friday, December 15, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru cafea

Consumul de cafea poate fi foarte benefic daca nu facem cateva greseli. Iata cum gresesc cei mai multi bautori de cafea:

Folosesc cafeaua pentru a inlocui tigarile. Dupa renuntarea la fumat, cafeaua devine prietena ta cea mai buna. Specialistii spun ca fumatorii au o toleranta mai ridicata la cafeina si ficatul lor o metabolizeaza mai repede, ceea ce ii face sa aiba nevoie de 2-3 cafele in plus pentru a avea parte de aceleasi efecte pe care le simt nefumatorii.
Daca planuiesti sa renunti la fumat, trebuie sa tii cont de faptul ca vei avea nevoie de mai multe cafele pentru a le simti efectul, implict vei fi mai agitat si mai iritabil –  stari nu foarte bune, mai ales atunci cand trebuie sa te lupti cu impotriva tutunului.
Majoritatea persoanelor beau cafeaua diminieata tarziu. Cercetatorii spun ca unii oameni au o gena care ii ajuta sa metabolizeze cafeaua foarte repede, in timp ce altora le ia de doua pana la trei ori mai mult timp.
Daca esti unul dintre acei oameni predispusi genetic la o anumita sensibilitate la cafeina, ceasca pe care o bei dimineata s-ar putea sa nu fie complet iesita din sistemul tau pana dupa ora de culcare. Cel mai indicat este sa bei cafeaua dimineata devreme, pentru a te asigura ca nu iti va fi greu sa adormi seara.
Multi incearca sa elimine cafeina prin antrenamente. Unele persoane isi umplu cana cu cafea de prea multe ori si apoi incearca sa o elimine prin exercitii, consumul de alimente amidonoase (care se spune ca absorb cafeina), sau multi litri in plus de apa.
Moleculele de cafeina circula prin fluxul sanguin si sunt in cele din urma transformate de ficat intr-o forma inactiva care este apoi eliminata prin rinichi.
Expertii spun ca nu se poate face nimic odata ce procesul a fost deja inceput. Cel mai bine este sa iti limitezi consumul de cafea, mai ales atunci cand incepi sa te simti agitat.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: greseli frecvente la cei care beau cafea