Greseli frecvente de igiena intima in timpul verii

Posted by Alin Marinescu on Sunday, August 21, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Greseli frecvente de igiena intima in timpul verii

Igiena intima la femei trebuie sa respecte anumite particularitati pe timp de vara din cauza caldurii si a umiditatii excesive. Acesti factori sporesc sansele aparitiei unei infectii.
Specialistul Abigail Stapleford vine cu o serie de sfaturi cu privire la greselile pe care femeile le fac in sezonul estival.

1. Porti haine mulate
Desi arata bine, hainele mulate sunt un pericol pentru sanatatea intima, mai ales daca stai mult pe scaun pe timpul zilei. Umiditatea sporeste cand imbracamintea nu permite aerului sa circule, ducand la frecare si aparitia frecventa a iritatiilor si inmultirea bacteriilor.

2. Cureti zona prea des
Produsele de curatare intima sunt mai blande si au un pH echilibrat, insa nu este recomandat sa le folosesti mai des de o data pe zi, in timpul dusului.

3. Nu schimbi absorbantele suficient de des
Fie ca folosesti tampoane interne, fie absorbante, vara trebuie sa le folosesti mai des decat de obicei, pentru ca eviti inmultirea bacteriilor. Specialistul recomanda, de asemenea, in cazul absorbantelor, sa eviti produsele parfumate.

4. Folosesti lenjerie intima din materiale sintetice
Specialistul recomanda bumbacul in sezonul estival, pentru ca iti lasa pielea sa respire si impiedica aparitia infectiilor generate de umiditatea excesiva.

5. Te epilezi in momentul nepotrivit
Stapleford recomanda ca indepartarea parului nedorit sa fie facuta cu cel putin 24-48 de ore inainte de a merge la plaja sau la piscina.

Sursa: feminis.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: greseli frecvente de igiena intima in timpul verii