Greseli frecvente cand folosim antiperspirante

Posted by Alin Marinescu on Thursday, September 7, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru antiperspirante

Arsurile la subbrat si transpiratia pot fi usor de evitat cu ajutorul deodorantelor si antiperspirantelor.
Dar daca nu utilizam corect aceste produse cosmetice, ne putem alege cu probleme serioase de sanatate.

Iata ce greseli comune trebuie sa evitam atunci cînd folosim antiperspirante si deodorante:

1. Pe pielea înca umeda. Antiperspirantele trebuie aplicate pe pielea uscata pentru a fi eficiente. Evitati sa le folositi imediat ce ati iesit din dus sau cînd subsuorile sînt deja transpirate.

2. Dupa ras. Aplicarea de antiperspirant sau deodorant face ca pielea sa fie vulnerabila la iritatii, astfel încît trebuie sa evitati sa folositi aceste produse imediat dupa ce ce va epilati sau va radeti parul axilelor, mai ales daca utilizati produse cu un continut ridicat de alcool.

3. Nu conteaza daca e deodorant sau antiperspirant. Oamenii spun adesea ca aceste doua produse sînt la fel. Principala utilizare a antiperspirantului este de a elimina transpiratia, în timp ce deodorantele sînt facute pentru a elimina mirosul. Deci, daca axilele transpira abundent, folositi antiperspirant. Daca mirosul este problema principala, deodorantul este cea mai buna optiune.

4. Peste un alt produs sau pe pielea nespalata. Exista unii oameni care, atunci cînd n-au timp sa faca dus, aplica un nou strat de antiperspirant peste cel vechi. E o mare greseala! Deodorantul sau antiperspirantul nu vor functiona corespunzator. Produsele trebuie aplicate pe pielea curata si fresh pentru a deveni eficiente.

5. De dimineata. Cei mai multi dintre noi folosim deodorant sau antiperspirant dimineata dupa ce iesim de la dus. Dar cea mai buna practica este de a face dus si de a folosi deodorantul înainte de a merge la culcare. Aceste produse sînt mai eficiente atunci cînd glandele sudoripare sînt mai putin active si acest lucru se întîmpla cînd dormim.

6. Aplicare zilnica. Frecventa aplicarilor depinde de nivelul de transpiratie si de mirosul pe care îl produce corpul. Unele persoane care transpira putin sau cu miros usor sau moderat pot renunta la folosirea zilnica a deodorantelor, în special atunci cînd aleg un produs care dureaza 48 de ore.

Sursa: elitereaders.com

In : Stiri din Sanatate 


Tags: greseli frecvente cand folosim antiperspirante