Greseli facute in timpul exfolierii

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, December 19, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru exfoliere fata

De cele mai multe ori ne dorim sa ne curatam perfect pielea, insa o exfoliere prea puternica poate provoca adevarate probleme. Cu toate ca este recomandat (si incurajat cu toata inima) scrubbing-ul de doua ori pe saptamana, te avertizam sa faci asta cu foarte multa atentie, pentru a evita anumite greseli ce pot distruge pielea.

Nu iti exfoliezi pielea suficient. Scopul principal al exfolierii este acela de a elimina celulele moarte, celule ce se acumuleaza zilnic pe fata ta. Totusi, pe langa eliminarea pielii moarte, scrubbing-ul stimuleaza productia de colagen, ajutand la pastrarea unui aspect frumos si luminos al fetei. Cat timp nu exagerezi cu scrubbing-ul si nu o faci intr-un mod agresiv, este in regula exfolierea facuta zilnic.

Abuzezi de exfoliere. Daca, dupa un tratament de exfoliere, pielea ti se inroseste si simti usturime inseamna ca faci acest tratament mult prea des – revino la exfolierea de doua ori pe saptamana. Prea multa exfoliere poate duce la deshidratarea pielii, roseata sau inflamare. Inflamatia cronica poate trage dupa ea semne de imbatranire mult prea repede sau hiperpigmentare. Cunoaste-ti tenul, apoi ofera-i ceea ce are nevoie.

Folosesti aceeasi crema pentru scrubbing. Ceea ce functioneaza pe timpul verii s-ar putea sa nu aiba acelasi rezultat iarna. Pielea noastra este intr-o continua schimbare si asa ar trebui sa fie si rutina noastra de exfoliere. Daca ceea ce folosesti nu mai da rezultate, schimba crema cu una mai puternica. Daca observe roseata, usturime si inflamatie, schimba crema cu una mai blanda pentru piele.

Exfoliezi pielea predispusa la acnee. Daca esti predispusa la acnee, este indicat sa te abtii de la tratamentele de exfoliere cu scopul de a evita imprastierea bacteriilor si intensificarea acneei.

Nu faci exfoliere si in jurul ochilor. Stim ca ti s-a spus de nenumarate ori sa iti protejezi zona delicate din jurul ochilor, insa in cazul exfolierii, ocupandu-te si de aceasta zona nu iti va aduce decat beneficii. Nu doar ca previne aparitia cearcanelor si a ridurilor, te poate scapa si de milia (punctuletele albe din jurul ochilor). Pentru aceasta zona trebuie sa alegi un peeling bland.

Folosesti prea mult peria de curatare. Periile de curatare ale fetei sunt foarte utile, dar nu ar trebui folosite in fiecare zi. Este indicat sa folosesti peria o data pe saptamana, este acceptabil sa o folosesti de maxim trei ori pe saptamana.

Nu te hidratezi dupa exfoliere. Dupa o sesiune de exfoliere (scrubbing sau peeling), hidratarea este foarte importanta, pentru vindecarea tenului (avand in vedere cat de afectat este in urma acestei proceduri).

sursa: elle.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: greseli facute in timpul exfolierii