Greseli de sanatate pe care le faci foarte des

Posted by Alin Marinescu on Thursday, July 20, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Greseli de sanatate pe care le faci foarte des

Orice gest marunt ne poate pune în pericol starea de bine. Desi nu suntem constienti de acest lucru, facem destul de multe greseli care ne pot strica echilibrul natural în doar o ora! Astfel, nici bine nu ai început ziua, ca te-ai si pus în pericol fara sa realizezi.
Fie ca este vorba de o spalare superficiala a mainilor sau de adoptarea unei pozitii neadecvate, toate aceste gesturi nesemnificative (la prima vedere) îti pot provoca nenumarate neplaceri. În ceea ce urmeaza vei afla care sunt cele mai întalnite greseli pe care oamenii le fac într-o ora si care îti pot pune în pericol sanatatea.

Iata greselile de sanatate pe care le-ai facut în ultima ora!

1. ti-ai atins fata
Nu poti sa îti tii mainile departe, nu-i asa? Oamenii îsi ating fata în medie de 4 ori pe ora, potrivit cercetatorilor de la National Institutes of Health. De ce este acest lucru o problema? Ei bine, biroul adaposteste de sute de ori mai multe bacterii pe centimetru decat toaletele din cladirea în care lucrezi, potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Arizona. Atunci cand îti lasi mainile pe o suprafata plina de germeni si îi aduci în zona fetei, riscul de a te îmbolnavi creste. Doar o simpla atingere a fetei sau scarpinare poate duce la aparitia unei boli numite acnee mecanica, conform menshealth.com. Frecarea porilor duce la blocarea acestora, iar boala apare dupa 2 saptamani într-o forma destul de violenta.

2. Ai mancat pe birou
Degetele sunt principalul indiciu ca ai rontait ceva pe birou. si firimiturile care sunt pe tine te pot învinovati. Cercetatorii de la Universitatea din Liverpool au ajuns la concluzia ca persoanele care au acest obicei tind sa nu mai tina cont de cantitatile consumate si sa aiba probleme cu greutatea sau cu concentrarea.

3. ti-ai verificat Facebook-ul de cateva ori
Facebook-ul îti poate pune în pericol relatia. Cercetatorii din Chile au aflat ca persoanele care sunt active pe acest site de socializare se gandesc mult mai des sa divorteze de persoana iubita si sa îsi refaca viata cu altcineva, spre deosebire de cei care nu au cont. Facebook-ul poate crea multe momente de gelozie între parteneri si face existenta unei aventuri mult mai usoara.

4. Nu te-ai miscat de pe scaun
Statul pe scaun este destul de periculos pentru sanatate. În afara de riscul crescut de a suferi de obezitate, boli de inima, diabet, atac de cord si pericol de deces, un studiu recent a ajuns la concluzia ca fiecare ora suplimentara de stat pe scaun creste cu 50% riscul de a ramane imobilizat la pat în viitor, conform menshealth.com. Este bine sa te ridici si sa faci miscare la intervale de 30-60 de minute. Daca ai tendinta de a uita, aplicatiile te pot ajuta în acest sens.

5. Te-ai frecat la ochi
Frecarea ochilor este legata de o boala numita keratoconus, o slabire si subtiere progresiva a corneei, care duce în cele din urma la pierderea vederii si la imposibilitatea de a o recapata, nici macar cu ajutorul lentilelor sau o ochelarilor. Mai mult, daca porti deja lentile si te freci la ochi, acestea pot ramane întepenite sub pleoapa.

6. ti-ai aglomerat spatiul de lucru
Modul în care ti-ai organizat biroul îti poate influenta starea de sanatate. Conform unui studiu al Universitatii din Minnesota, cei care stau într-un spatiu dezordonat tind sa ia mai multe decizii gresite legate de alimentatie decat cei care sunt ordonati.

7. Te-ai abtinut sa te duci la baie
Atunci cand ignori chemarea naturii de mai multe ori, poti dezvolta probleme serioase precum infectii ale tractului urinar si ale vezicii urinare. De asemenea, muschii tractului urinar slabesc, ceea ce duce la incontinenta urinara timpurie.

8. ti-ai spalat mainile cu sapun
stim ca mama ta te-a învatat sa îti speli mainile cu sapun, însa folosirea frecventa a acestuia îti poate afecta negativ organismul. Pielea poate absorbi substantele care se gasesc în sapun, asa cum face si cu lotiunea de corp sau crema de maini pe care le folosesti. Cele aproximativ 12-20 de substante chimice care se gasesc în medie într-un sapun sunt retinute de organism. Sapunul înlatura uleiurile naturale din piele si le înlocuieste cu chimicale periculoase. Aceasta este una dintre cauzele principale care duc la eczeme, mancarimi si alergii ale pielii.

Tu cate greseli ai facut pana acum?

In : Stiri din Sanatate 


Tags: greseli de sanatate pe care le faci foarte des