Greseli alimentare care duc la caderea parului

Posted by Alin Marinescu on Thursday, December 17, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Imagini pentru caderea parului

Dintotdeauna femeile s-au plâns de problemele legate de căderea părului. Iar în momentul în care se lovesc de această neplăcere, majoritatea încearcă tot felul de remedii naturiste, tratamente scumpe cu produse profesionale, ba chiar aleg să se tundă, sperând că acesta poate fi remediul problemei.
Hair stylistul Cristi Pascu (foto) le explică însă care sunt greşelile de alimentaţie care pot afecta major sănătatea podoabei capilare şi atrage atenţia asupra curelor drastice de slăbire, a regimului de viaţa vegetarian şi asupra consumului de zahăr în exces. Zicala “eşti ceea ce mănânci” se aplică foarte bine şi atunci când vorbim despre cauzele care duc la căderea părului.

1.Curele de slăbire

“Pentru ca părul să fie sănătos este important să avem o alimentaţie echilibrată şi să nu exagerăm cu diete drastice. Toate femeile ţin, la un moment dat, o cură de slăbire agresivă, iar în această perioadă în organism se produce un dezechilibru de substanţe. Lipsa vitaminelor şi a anumitor proteine poate duce la căderea părului”, spune hair stilystul Cristi Pascu.Vitaminele responsabile pentru creşterea părului sunt vitamina H, complexul de B-uri şi zincul, iar lipsa lor afectează grav podoaba capilară. Vitamina H se găseşte în carne (la păsările crescute în curte), în produsele lactate (lapte, brânză şi unt), în gălbenuş, dar şi în stridii, somon, homar, ton, stafide, nuci, ciuperci, fulgi de ovăz sau unt de arahide.

2. Zahărul în exces

Potrivit hair stilystului, consumul alimentelor ce conţin mult zahăr duce la obezitate, care implică astfel şi numeroase modificări hormonale. Acestea afectează indirect şi sănătatea firului de păr şi se observă astfel că multe femei supraponderale au părul foarte rar.

3. Consumul în exces de peşte şi fructe de mare

Consumul de peşte şi fructe de mare funcţionează ca o sabie cu două tăişuri, pentru că există peşti care au o cantitate mai mare de mercur decât cea de acizi graşi-omega 3. Evitaţi consumul de peşte-spadă, de biban de mare, de carne de rechin sau fripturile de ton. Mercurul în exces afectează grav sănătatea părului.

4. Stilul de viaţă vegetarian

“În cazul persoanelor care decid să adopte un regim de viaţa vegetarian, această trecere trebuie făcută cu foarte mare grijă, pentru că, prin absenţa din alimentaţie a cărnii, se pierd multe proteine importante, care stimulează cheratina, esenţială în dezvoltarea firului de păr. Trebuie consumate, în schimb, alte alimente ce conţin proteine, precum seminţe de chia, quinoa, midgale, polen sau seminţe de dovleac”, adaugă Cristi Pascu.

sursa: libertatea.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: diete  stil alimentar  caderea parului  remedii naturiste par  stiri din sanatate