Greseala fundamentala pe care o fac cei care vor sa slabeasca

Posted by Alin Marinescu on Monday, September 4, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru cura de slabire

Greseala fundamentala
pe care o comit cei care decid sa slabeasca fara sa consulte un specialist este ca fac totul "dupa ureche". Aceasta abordare superficiala a unei chestiuni importante pentru sanatate, in primul rand, poate duce la dereglari metabolice sau la... ingrasare, datorita unei cure de slabire prea severe si gresite.
Slabitul depinde de doi factori la fel de importanti: sport si alimentatie. Deci nu ne putem limita doar la efortul fizic, dar nici doar la un regim hipocaloric.

Daca tin doar cura de slabire? 
In general, pentru a-ti mentine greutatea ai nevoie de 2000 de calorii pe zi. Daca mananci cu 300 mai putin incepi deja sa slabesti. Slabesti pe termen lung doar daca sustii aceasta dieta si cu un regim sportiv adecvat, altfel ceea ce pierzi saptamana asta pui la loc saptamana viitoare, dublu.

Si foamea? 
Unii specialisti sustin ca facand mult sport scade nivelul glicemiei, creand astfel senzatia de foame. Dar exista si unele voci care spun ca, dupa efortul fizic sustinut, organismul este asa de ocupat sa-si regaseasca fortele pierdute, incat nu ii mai "trece prin cap" sa-i fie foame.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: greseala fundamentala pe care o fac cei care vor sa slabeasca