Imagini pentru portocale

Gra­simea se reduce si chiar dispare, atunci cand este "tratata" cu porto­cale, grepfruit si lamai, spun nutri­tionistii. Ele accelereaza metabolis­mul si ard grasimile. Iata trei retete care va ajuta sa sla­biti usor si sanatos. Ele trebuie ur­mate minimum trei sap­tamani:

* Ingrediente: o portocala, 3 la­mai.
Spalati bine por­tocala si lamaile, taiati-le felii subtiri, cu coaja cu tot, si puneti-le sa fiarba la foc mic, timp de 15 minute, intr-un litru de apa. De­coctul se lasa sa stea 20 de minute in vas cu capac si se strecoara. Se beau 3 cani pe zi, cu 15 minute ina­inte de masa.

* Ingrediente: 2 portocale, un grepfruit, o lamaie.
De trei ori pe zi, inainte de masa cu 20 de minute, consumati un suc proaspat, preparat din 2 portocale, un grepfruit si o lamaie.

* Ingrediente: o lamaie, o lingura flori de musetel.
Spalati foarte bine o lamaie cu coaja si taiati-o fe­lii. Puneti-o intr-un vas, impreuna cu musetelul. Opariti amestecul cu 500 ml apa clocotita si lasati-l la macerat pana a doua zi dimineata. Strecurati infuzia si beti-o pe sto­macul gol.

Un studiu publicat în revista ştiinţifică American Journal of Epidemiology concluzionează că un consum regulat de banane, portocale şi suc de portocale în primii doi ani de viaţă poate scădea riscul de apariţie a leucemiei.
Fiind o sursă bogată în vitamina C, un putetrnic antioxidant, portocalele ajută, de asemenea, la combaterea radicalilor liberi responsabili de instalarea cancerului. Conţinutul crescut de fibre din portocale este benefic şi în prevenirea cancerului colorectal.

sursa: formula-as.ro