Ghimbirul imbunatateste viata intima

Posted by Alin Marinescu on Friday, September 29, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ghimbir

Consumul periodic de ghimbir directioneaza fluxul sangvin mai ales catre organele genitale, iar anumite culturi se bazeaza pe faptul ca acesta are reale proprietati afrodisiace. Celebra carte Kama sutra mentioneaza faptul ca ghimbirul poate trata disfunctiile erectile, impiedica ejacularea precoce la barbati si este capabil sa regleze ciclul menstrual la femei. Mai mult de atat, pare un bun tratament pentru afectiuni precum candida sau cistita, probleme atat de des regasite la femei. Totul datorandu-se capacitatilor sale antiinflamatoare ti de stimulare a circulatiei sangvine.

In plus, ghimbirul este un excelent stimulent digestiv: el favorizeaza aparitia enzimelor cu rol in absorbtia eficienta a nutrientilor si combate disconfortul digestiv dupa o masa imbelsugata. In plus, ghimbirul ajuta si la prevenirea balonarii si a indigestiei, datorita unor substante chimice care tonifiaza musculatura tractului digestiv si care scad nivelul acidului gastric (cel care conduce la arsuri stomacale).

Folosite cu succes in tratamentul impotriva leucemiei, extrasele de ghimbir sunt indicate pentru prevenirea tumorilor canceroase, intarind imunitatea organismului. Are efecte remarcabile in ameliorarea inflamatiile articulare si in cazul durerilor reumatice: poti folosi ghimbirul sub forma de comprese atunci cand te confrunzi cu febra musculara, dureri articulare sau inflamatii locale (luxatii, entorse).

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ghimbirul imbunatateste viata intima