Gestul banal care vara iti poate provoca probleme serioase

Posted by Alin Marinescu on Thursday, May 18, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru expunere la soare

Oricine foloseste parfumul. De asemenea, multe persoane recurg la diferite trucuri astfel încat sa se asigure ca parfumul aplicat persista cat mai mult timp pe piele. Cu toate acestea, nu este în regula sa te dai cu mult parfum înainte de a te expune la soare. Iata ce poti sa patesti:

Desi vara putem fi tentati sa aplicam mai mult parfum decat în mod obisnuit, specialistii sustin ca este o greseala. Nu este bine sa te dai cu parfum înainte de a te expune la soare. Acest lucru poate duce la aparitia unor probleme. „Aplicarea parfumului sau a lotiunii aftershave si expunerea la razele soarelui poate conduce la aparitia unei afectiuni numite poikilodermie", spun dermatologii, potrivit gandul.info.

În cazul acestei afectiuni, pacientul se confrunta cu hiperpigmentare si hipopigmentare. De asemenea, vasele capilare se pot sparge. Acesta nu este o afectiune cunoscuta de foarte multe persoane. Însa, ea poate sa apara daca se foloseste parfmului înainte de expunerea la soare.

Dar asta nu e tot. De asemenea, afectiunea poate sa apara si daca mergi la sauna, ori îti usuci parul tinand uscatorul foarte aproape de piele. Mai mult decat atat, pielea este afectata si de expunerea la lumina albastra a televizorului, dar si a telefonului mobil, ori a computerului.

Pentru a te asigura ca pielea ta nu va avea de suferit, cel mai bine este sa aplici o crema de protectie solara. Trebuie sa faci asta de fiecare data cand iesi din casa. Specialistii recomanda ca factorul de protectie sa fie SPF30.

Asadar, este important sa avem grija cand ne expunem la soare. Mai ales vara. Este bine sa urmam indicatiile specialistilor, astfel încat sa ne protejam pielea.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: gestul banal care vara iti poate provoca probleme serioase