Fumatul nu cauzeaza doar cancer si boli cardiace, ci si...

Posted by Alin Marinescu on Saturday, November 25, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru fumator

Pielea si parul sunt expuse in permanenta noxelor de mediu, inclusiv fumului de tigara. Acesta contine, pe langa nicotina, mii de sustante nocive pentru organismul uman.

Pe langa imbatranirea pielii tutunul provoaca impotenta, infertilitate (atat la femei cat si la barbati), afecteaza sistemul imunitar, determina aparitia cariilor, a gingivitei, agraveaza sau determina aparitia unor afectiuni ale sistemului cardiovascular, digestiv sau respirator. Potrivit cercetatorilor straini, circulatia sangelui de la nivelul degetului mare scade cu 24% dupa ce persoana a fumat o tigara si cu 29% dupa ce persoana a fumat 2 tigari.

Tigarile contin peste 4000 de substante toxice, iar multe dintre acestea sunt absorbite direct in sistemul circulator si sunt conduse de sange in structura pielii. Astfel, fumatul provoaca ingrosarea vaselor de sange din stratul extern al pielii, ingreunand circulatia sanguina si golind sangele de oxigen si importanti nutrienti, cum ar fi vitamina A. De asemenea, fumatul conduce la pierderea unei cantitati importante de colagen si elastina din piele fibre care confera pielii fermitate si elasticitate. 

Fara aceste substante nu mai este creat un mediu adecvat pentru ca pielea sa regenereze si astfel apar ridurile. Un studiu recent realizat in Marea Britanie a analizat 25 perechi de gemeni, dintre care unul a fumat timp indelungat, iar celalalt nu a fumat deloc. Doctorii au folosit o tehnica cu ultrasunete pentru a masura grosimea pielii din partea interioara a bratului. Pielea fumatorilor era cu un sfert mai groasa decat cea a nefumatorilor, iar in unele cazuri exista o diferenta estetica de 40%. 

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: fumatul nu cauzeaza doar cancer si boli cardiace  ci si...