Frunzele de vita-de-vie sunt un adevarat medicament

Posted by Alin Marinescu on Thursday, August 25, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru frunze de vita de vie

Frunzele de vita-de-vie sunt un adevarat medicament, chiar daca ne par banale. Bine spalate, zdrobite cu sucitorul si aplicate pe frunte, in strat de cate doua, trei, combat durerile de cap. In plus, zdrobite si aplicate direct pe arsuri, calmeaza usturimea si ajuta la vindecarea mai rapida a zonei afectate.

Infuzia din frunze de vita-de-vie combate insomnia. Se recomanda ca frunzele sa fie culese cat sunt inca foarte tinere, de un verde intens, stralucitor. Se spala bine, se lasa la scurs si se usuca, la umbra, in strat subtire. Sunt uscate si pot fi depozitate in pungi de hartie sau de panza, atunci cand se sparg intre degete cu un mic zgomot.

Frunzele de vita-de-vie contin saruri minerale, flavonoizi, lecitina. Folosita intern, infuzia regleaza ciclul menstrual. De asemenea, este foarte buna in sangerarile aparute la menopauza.

Se recomanda infuzia din frunze de vita-de-vie pentru a tempera pofta de mancare. Aceasta se administreaza inainte de masa. "Rolul acesteia este de a scadea apetitul, dar trebuie adoptat si un stil de viata echilibrat, cu dieta si exercitii fizice, mentioneaza doctor Cristina Balanescu.

Extern, baile cu decoct de vita-de-vie trateaza hemoroizii si, la picioare, imbunatatesc circulatia sangelui. Decoctul poate fi folosit in dermatite, eczeme. Spalaturile zilnice cu decoct de vita-de-vie calmeaza mancarimile ce insotesc conjunctivita. Cu rol cosmetic, specialistul nostru recomanda decoctul pentru atenuarea cearcanelor si a acneei.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: frunzele de vita-de-vie sunt un adevarat medicament