Fructele recomandate diabeticilor dar si in tratarea cancerului hepatic

Posted by Alin Marinescu on Sunday, May 14, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru aronia

Aronia provine de pe continentul nord-american si a fost candva o hrana foarte populara pentru indieni, care utilizau fructele de aronie si sucul acestora pentru tonifiere si vindecare.

Aronia face parte din familia Rosaceae, iar în popor este cunoscuta sub denumirea de scorus negru. Arbustul în care cresc fructele poate atinge înaltimea de 1,5 - 3 metri. Cea mai cunoscuta este aronia cu fructe negre.

Beneficiile acestor fructe au început sa devina cunoscute relativ recent. Aronia este un puternic imunostimulator natural, unul dintre cei mai puternici antioxidanti si contine o cantitate crescuta de flavonoide.

Aceste fructe mai contin potasiu, fosfor, magneziu, fier, iod. Sucul lor proaspat normalizeaza tensiunea arteriala. Aronia este recomandata si pentru diabetici si se estimeaza ca da rezultate pozitive în tratarea cancerului hepatic.

De asemenea, poate fi utilizata pentru tratatrea inflamatiilor rinichilor si tulburarilor în functionarea glandei tiroide. Sucul de aronia combate durerile de cap, oboseala, tensiunea si tulburarile nervoase si stimuleaza si regenerarea muschilor si a tesutului osos.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: fructele recomandate diabeticilor dar si in tratarea cancerului hepatic