Fructele cu coaja lemnoasa reduc riscul aparitiei bolilor cardiovasculare

Posted by Alin Marinescu on Monday, November 20, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru fructe cu coaja lemnoasa

Persoanele care consuma in mod regulat fructe cu coaja lemnoasa, cum ar fi nucile, au un risc mai mic de boli cardiovasculare, comparativ cu cele care le consuma rar. Chiar si alunele au un efect benefic asupra arterelor si inimii, sustin autorii studiului mentionat.

Ei au analizat dosarele medicale, stilul de viata si obiceiurile alimentare a mai mult de 210.000 de angajati din serviciile de sanatate. In decurs de mai mult de 20 de ani de cercetari, 14.136 de participanti au avut probleme cardiovasculare – 8.390 dintre acestia au fost afectati de boli coronariane si alti 5.910 au suferit accidente vasculare cerebrale, scrie Rador.

Cei care au consumat o portie de cel putin 28 de grame de fructe cu coaja lemnoasa de cinci ori pe saptamana au avut un risc cu 14% mai mic de boli cardiovasculare si cu 20% mai mic de boli coronariene. „Consumul de diferite fructe cu coaja lemnoasa de mai multe ori pe saptamana este benefic pentru prevenirea bolilor cardiovasculare”, a remarcat seful cercetarii de la Universitatea Harvard din Massachusetts, insa a atras atentia asupra faptului ca acestea contin multe calorii. Consumul regulat de fructe cu coaja lemnoasa este asociat cu reducerea bolilor de inima, diabetului zaharat si hipertensiunii arteriale, sustin cercetatorii. Rezultatele studiului au fost publicate in „Journal of the American College of Cardiology”.

Fiind atribuite inca din antichitate sanatatii creierului din pricina formei pe care o au, nucile s-au dovedit a contine nutrienti esentiali pentru sanatatea sistemului nervos, dar si pentru buna functionare a intregului organism.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: fructele cu coaja lemnoasa reduc riscul aparitiei bolilor cardiovasculare