Fortifiaza-ti organismul practicand "mersul nordic"

Posted by Alin Marinescu on Monday, October 17, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru mersul nordic

„Mersul nordic" nu mai este doar un antrenament pentru sportivi. Cei care tin la silueta lor si au grija de sanatate, stiu cit de eficienta poate fi mersul cu ajutorul betelor. Puteti sa va antrenati atit in oras, cit si in calatorii. 

Avantaje:
in cazul practicarii regulate a mersului nordic, toate sistemele organismului isi normalizeaza activitatea, organele functioneaza mai bine, se reduce tensiunea arteriala si nivelul zaharului din singe, se fortifica sistemul imunitar, se incetineste imbatrinirea si procesul de sporirea a greutatii, creste rezistenta la boli, stres si rezistenta, se amelioreaza starea oaselor si articulatiilor, se ridica dispozitia.

in cadrul acestui mers sint antrenate toti mulschii si toate oasele, de aceea antrenamentele sint benefice pentru sistemul locomotor.
Sint fortificati muschii slabi ai abdomenului, bratelor, feselor, coapselor, se intaresc muschii spatelui, picioarelor si miinilor, sint inlaturate spasmele din regiunea gitului si umerilor, se dezvolta corsetul de muschi, se imbunatateste tinuta.


in timpul mersului, betele scot presiunea din spate, genunchi si bazin, distribuie egal presiunea asupra tuturor muschilor si articulatiilor, ajuta la mentinerea echilibrului.


„Mersul nordic" este contraindicat in cazul:
• Trombozelor si diabetului zaharat in forme grave
• Traume ale coloanei vertebrale
• Hipertensiunii arteriale
• Boli cardiace
• Febra
• Maladii infectionase acute

Femeile insarcinate pot sa faca antrenamente, dar nu foarte intense.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: fortifiaza-ti organismul practicand "mersul nordic"