Forma corpului iti spune de ce boli suferi

Posted by Alin Marinescu on Friday, September 23, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru forma corpului

Formele corpului, cum ar fi dimensiunea taliei, lungimea picioarelor si a degetelor pot fi un factor important pentru diverse boli. 
Iata cateva indicii pe care trupul tau ti le ofera despre afectiunile de care suferi fara ca tu sa faci cel mai mic efort: 

MARIMEA SUTIENULUI
O asociatie medicala din Canada a publicat un studiu care arata de ce femeile care au marimea D la cupa sutienului la varsta de 20 de ani sunt mai susceptibile de a avea diabet de tip 2 decat cele cu sani mai mici. Explicatia este ca tesutul adipos la nivelul sanilor este sensibil la hormoni si afecteaza rezistenta la insulina. Din fericire, pentru a trata diabetul zaharat exista o multime de diete sanatoase si exercitii fizice pentru a avea o greutate echilibrata.

LUNGIMEA PICIOARELOR
Sanatatea ficatului poate fi pusa in pericol pentru persoanele care au picioarele scurte, explica mai multi experti britanici. Acestia au descoperit ca femeile care au picioarele de 50-73 de cm au un numar mai mare de enzime hepatice, ceea ce determina in cele din urma tulburari hepatice. Pentru a preveni acest lucru este recomandat sa se evite alcoolul si alte toxine.

LUNGIMEA DEGETELOR
Femeile care au degetul aratator mai scurt decat cel inelar sunt expuse unui risc dublu de a dezvolta osteoartrita atunci cand imbatranesc. La barbati, dimensiunea acestor doua degete nu este diferita, insa la femei acest aspect indica o scadere a nivelului de estrogen, ceea ce duce la riscul de boli ale oaselor. Pentru a preveni astfel de boli este recomandat mentinerea calciului in organism.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: forma corpului iti spune de ce boli suferi