Factori care influențează apariția bolilor tiroidiene

Posted by Alin Marinescu on Monday, January 30, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru FACTORI CARE INFLUENȚEAZĂ APARIȚIA BOLILOR TIROIDIENE

Hipertiroidia și hipotiroidia, afecțiuni ale tiroidei, pot să-și facă apariția nu doar din cauza carențelor de vitamine și minerale, ci și din cauza altor tulburări sau factori la care poate nu te-ai fi gândit.

Vârsta
Femeile sunt mai predispuse la afecțiuni ale tiroidei spre deosebire de bărbați. Mai mult, bolile tiroidiene sunt mai frecvente odată cu avansarea în vârstă.

Stresul prelungit
Un factor declanșator al bolilor care afectează tiroida este stresul. Când te simți acaparat de o tensiune interioară greu de îndepărtat prin sport sau prin activități relaxante, încearcă și câteva remedii naturiste ca sunătoarea, hameiul, passiflora, roinița.

Colestrolul mărit
Nivelul crescut al colesterolului (hipercolesterolemie) poate să dezvăluie faptul că tiroida are o activitate redusă, afecțiune numită hipotiroidie. Aceasta se numără printre cauzele infertilității.

Carența de iod
Fluorurile, bromurile, clorurile din alimentație sau din pasta de dinți pot să influențeze negativ nivelul de iod și, implicit, să afecteze funcția tiroidiană. Iodul este un mineral important pentru stimularea producerii de hormoni tiroidieni. Tiroida secretă 3 tipuri de hormoni:

- T4 sau tiroxină,
- T3 sau triiiodotironină,
- calcitonină.

Hormonii T3 și T4 sunt răspunzători pentru buna funcționare a metabolismului, iar calcitonina reglează acumulările de calciu în corp, susține crearea de țesus osos și menține sănătatea oaselor.
Absorbția elementelor nutritive, crearea de masă musculară, oxigenarea celulelor – toate depind de hormonul T3.

Știai că...
...vitamina A, complexul vitaminic B, zincul, seleniul, acizii grași esențiale asigură buna funcționare a tiroidei?

Sursa:   www.clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: factori care influențează apariția bolilor tiroidiene