Ești dependent de dulciuri? Poți avea imunitatea scăzută!

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, December 21, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru dependenta de dulciuri

Răcelile și infecțiile recurente nu sunt singurele semne că ai un sistem imunitar  slăbit. Pofta exagerată de dulciuri și îngrășarea sunt alte simptome care ar trebui să te convingă că ai nevoie de imunizare.
Când ai un apetit crescut  pentru dulciuri și nu reușești să te controlezi, riști să te îngrași, dar și să reduci capacitatea organismului de a lupta cu virusurile și bacteriile. După ce ai mâncat alimente cu un conținut ridicat de zahăr, în decursul următoarelor 6 ore ele vor inhiba leucocitele din sânge, globulele albe răspunzătoare pentru protejarea corpului de agenții patogeni care pătrund în corp.

Treci printr-o perioadă prelungită de stres

Grijile și stresul prelungit îți poti șubrezi sănătatea, deoarece afectează sistemul imunitar. Dacă ești stresat câteva zile nu există un risc prea mare să te îmbolnăvești, dar dacă starea de agitație se menține săptămâni de-a rândul, e posibil să te confrunți cu diverse boli de sezon care se vindecă mai greu decât de obicei. 

Bei prea puțină apă

Pentru a elimina toxinele și pentru ca organismul să aibă o capacitate mare de autoapărare, ai nevoie de mai multe lichide. Prin urmare, dacă observi că mergi rar la toaletă, că ești obosit, ai pielea deshidratată sau iritată este important să bei mai multă apă sau ceaiuri din plante medicinale.

Ai nasul uscat

Contrar părerii generale, scurgerile nazale sunt benefice. Acestea sunt și un bun indicator că sistemul imunitar este eficient. Când lipsesc, agenții patogeni pătrund mai ușor în corp din cauza slăbirii imunității. De aceea, pentru a te proteja de boli respiratorii de sezon, aplică o dată pe zi o soluție salină pentru curățarea nasului.

Te-ai îngrășat într-un timp scurt

Un index de masă corporală de peste 40 te poate aduce în situația de a avea o imunitate redusă, nu doar probleme de sănătate cu inima sau alte organe vitale, inflamații, infecții, tulburări hormonale. Iată de ce este important să ai o dietă echilibrată și să eviți sedentarismul!

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ești dependent de dulciuri? poți avea imunitatea scăzută!