Explicatia simpla pentru care ne ingrasam dupa ce ne lasam de fumat

Posted by Alin Marinescu on Friday, March 23, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Si tu crezi ca oamenii care se lasa de fumat se ingrasa pentru ca “rontaie” fel de fel de prostii pe sistem nervos? Ei bine, cercetatorii au descoperit motivul real pentru care cei care se lasa de fumat se ingrasa! Cercetatorii elvetieni au descoperit ca vinovata pentru kilogramele in plus de dupa renuntarea la tigari este schimbarea compozitiei bacteriene din intestine. Profesorul Gerhard Rogler sustine ca pana si cei care au redus aportul caloric dupa ce s-au lasat de fumat au castigat cateva kilograme in plus. Explicatia lor suna astfel: tulpinile bacteriene din intestinele fostului fumator se schimba, semanand cu cea a unei persoane care sufera de obezitate.

Renuntarea la fumat, un bine pentru organism

Daca renunti la fumat la varsta de 30 de ani vei reduce un deces prematur cu aproape 90%.
Daca renunti la fumat la 50 de ani, riscul unei morti premature ajunge 50%.
Dupa varsta de 60 de ani, daca renunti la fumat ai sanse sa traiesti mai mult decat alte persoane care inca mai fumeaza.
Nu exista tigara sigura sau sanatoasa. Este un mit faptul ca daca fumezi tigari light este mai sigur, ca are mai putina nicotina.
Aceste tigari au aceleasi componente nocive ca toate celelalte de pe piata.
Stresul ca te lasi de fumat nu te omoara. Mai bine te gandesti cati bani vei economisi daca nu-i vei mai arunca pe tigari.
Pune zilnic deoparte acei bani, iar la final rasfata-te cu ceea ce-ti doresti.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: explicatia simpla pentru care ne ingrasam dupa ce ne lasam de fumat