Exercitii pentru un bust frumos

Posted by Alin Marinescu on Monday, May 22, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru exercitii bust frumos

Un bust frumos depinde de multe coordonate, iar ceea ce promoveaza revistele de frumusete nu coincide intotdeauna cu realitatea anatomica. Din punct de vedere medical, trebuie sa primeze proportiile, armonia corpului, si chiar postura.

Pentru cele care doresc sani mai mari sau mai ridicati exista o serie de exercitii care ajuta in aceasta privinta. Insa efectele sunt limitate, maresc si ridica usor sanii, de aceea ele cuprind si o parte de intretinere, caci odata lasati sanii prea mult, aceste exercitii s-ar putea dovedi ineficiente si doar chirurgul mai poate interveni.

Exercitii pentru marirea pectoralilor

Muschii pectorali sunt situati simetric fata de stern in partea anterioara a cutiei toracice, chiar in spatele sanilor. Exista doua grupe de muschi: pectoralii mici si cei mari. Atunci cand femeia dezvolta acesti muschi, ei creeaza o impresie frumoasa de voluptate lateral de stern si impinge inainte glanda mamara, marind circumferinta bustului. Astfel iluzia creata este ca sanii pornesc mai de sus, sunt mai mari si mai ridicati. 

10 exercitii simple pentru coloana vertebrala 

1. Flotarile: pentru ca folosesc bratele, ele au si avantajul ca ard tesutul adipos care se formaza in zona posterioara a bratului si care care confera un aspect flasc si urat mainii, chiar imbatranit.

Flotarile se realizeaza in serii de cate 10 (sau cate puteti la inceput), trei serii, insa trebuie efectuate corect. Chiar daca nu puteti decat una sa faceti, este important sa o efectuati corect fiindca altfel modifica scheletul si postura. Bazinul trebuie sa creeze o linie cu restul corpului, genunchii si varfurile sint lipite, iar capul sirict cu privitile ianinte. Mainile se azeaza cu varfurile spre strern si palmele fix sub umeri.

Flotarile se fac la fiecare doua zile in prima luna, iar de intretinere la trei-patru zile.

2. Exercitii cu bratele: aici aveti nevoie de doua gantere mici de 2,5 -pana in 3,5 kg. Va asezati pe spate pe izopren (este important sa aveti un suport tare) sau pe o masa speciala de exercitii, iar mainile le deschideti lateral la nivelul umerilor ca si cum intregul vostru corp ar lua forma unei cruci. Apoi ridicati bratele fara sa indoiti coatele pana ajung deaupra strenului, apoi de coborati lent insa fara a atinge podeaua. Reluati ridicarea, faceti 10 ridicari in maniera descrisa. Aceste exercitii, ca si cele ce urmeaza, sunt recomandate a fi efectuate o data la doua-trei zile.

Exercitii pentru ridicarea sanilor

Aceste exercitii se fac tot cu cele doua gantere in felul urmator:

 - stati in picioare cu ambele talpi departate cam cat este distanta dintre umeri.Luati ganterele in maini si ridicati-le la nivelul umerilor, tinand pumnii cat mai aproape de acestia. Ridicati spoi vertical bratele deasupra capului si reveniti. Faceti 20 astfel de ridicari.

 - In pozitia de la exercitiul anterior veti utiliza ganterele pentru a face cercuri cat mai ample cu bratele, pordind dinspre fata, trecand pe sus cu bratele, coborandu-le prin spate cat mai aproape de coloana (cat puteti), apoi reluati cercurile. Faceti 20 astfel de cercuri, lent, fara a va grabi sau a face pauze. 

Exercitii de pozitie

Acestea va ajuta sa va mentineti coloana intr-o pozitie corecta, sa stati drepte, sa ridicati usor cutia toracica si sa impingeti umerii in fata. 

Cele 5 exercitii tibetane pentru revigorarea corpului 

Va asezati cu picioarele departate si genunchii usor flexati. Puneti mainile in solduri, umerii ii veti tine pe loc si veti impinge in fata doar bustul, ca si cum ati vrea sa impingeti in fata si sa ridicati apoi capatul inferior al sternului. Practic coloana se arcuieste maximal si astfel va veti recapata mobilitatea coloanei, va veti intari muschii spatelui si veti reusi, in timp, sa stati dreapa. Trageti de umeri in jos pe parcursul exercitiului.

Din nou cu ganterele. Luati greutatile in ambele maini, apoi arcuiti mojlocul si va aplecati usor in fata mentinand privirile inainte, astfel incat sa mentineti mijlocul arcuit. Picioarele sunt departate. Apoi ridicati spre spate bratele cu ganterele ca si cum ati fi un fluture ce zboara, doar ca miscarile "aripilor" sunt lente, nu va grabiti. Este un exercitiu ideal pentru coloana, poastura acesteia fiind deosebit de importanta pentru o imagine sexy atat a pieptului, cat si a taliei, caci va invata sa nu va duceti bazinul in fata, fiind lucrati muschii spetelui. 

In : Stiri din Sanatate 


Tags: exercitii pentru un bust frumos