Excesul de antioxidanti poate produce probleme foarte grave multor bolnavi de cancer

Posted by Alin Marinescu on Monday, December 4, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru alimente antioxidante

Excesul de antioxidanti poate creste mortalitatea si morbiditatea la multi bolnavi si poate bloca si efectul antineoplasm al chimioterapiei, a atras atentiaconf. dr. Amorin Popa, medic primar diabeti, nutritie si boli metabolice, referindu-se la niste cercetari in domeniu.
 
„Studii ale unor laureati ai premiului Nobel, arata ca excesul de antioxidanti pe de o parte creste mortalitatea si morbiditatea la multi bolnavi, iar pe de alta parte se demonstreaza ca la neoplazici excesul de antioxidante blocheaza efectul antineoplasm al chimioterapiei”, a explicat conf. dr. Amorin Popa, in cadrul Conferintei Sanatate prin Alimentatie, care a avut loc in Bucuresti.

Potrivit acestuia, terapia antioxidanta ar trebui sa contina alimente care au efecte antioxidante, dar si de alta natura. „Terapia antioxidanta trebuie sa fie alimentatia sanatoasa in care toate alimentele au si efecte antioxidante, dar si efecte de alta natura care tin de un comportament normal fiziologic alimentar”, a adaugat acesta. Specialistul a atras atentia si asupra faptului ca, in prezent, in acest domeniu se inregistreaza excese si abuzuri, care trebuie corectate printr-o colaborare cu medicii si o mai buna informare a populatiei.
 
„Foarte multi medici, medici de familie si medici specialisti, cad in plasa acestor oferte de suplimente alimentare cu particularitati antioxidante sau de alta natura, ceea ce face ca sa fi aparut excesul si abuzul in acest domeniu. Asa ca parerea mea este ca pe de o parte, trebuie sa luptam in primul rand cu personalul medical, cu paramedicii si cu para nutritionistii care fac aceste excese si abuzuri si bineinteles, sa ne asiguram ca in continuare populatia va sti ce are de facut”, a afirmat explicat conf. dr. Amorin Popa.
 
in acest context, el a oferit si o serie de exemple de alimente care au proprietati antioxidante si care pot fi consumate fara a ne face rau. intre acestea se numara: ceapa, usturoiul, telina, cacao, vinul rosu in doze de 100-150 ml pe zi sau ceaiul verde. 

In : Stiri din Sanatate 


Tags: excesul de antioxidanti poate produce probleme foarte grave multor bolnavi de cancer