Esti trecut de 40 de ani si ea mult mai tanara? Care mai sunt sansele obtinerii unei sarcini

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, August 30, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru copil mic

Desi se discuta mai ales despre declinul fetilitatii unei femei pe masura ce anii acesteia se aduna, si barbatii au, de asemenea, un ceas biologic care incetineste dupa varsta de 40 de ani.

Cercetarile arata ca la barbatii cu varsta peste 40 de ani, cantitatea si calitatea spermei isi incep declinul si exista un risc crescut de deteriorare a ADN-ului. La randul sau, acesta creste riscul ca bebelusul sa se nascu cu malformatii, avertizeaza dr. Marilyn Glenville, specialista britanica in sanatate si nutritie, potrivit adevarul.ro.

In „Cartea sanatatii femeii“ aceasta afirma ca rata apritiei unei sarcini se diminueaza odata cu cresterea varstei barbatului, fertilitatea fiind in declin, independent de varsta partenerei. Astfel, pentru un barbat de 50 de ani sunt sanse de doar 25% de a concepe un copil, in primul an,in comparatie cu sanse de 78,4% la barbatii cu varste cuprinse intre 20 si 39 de ani. Vestea buna ar fi ca prin schimbarea dietei si a stilului de viata partenerul poate reduce nivelul crescut al defectelor ADN ale spermatozoizilor. Este foarte important pentru el sa elimine alcoolul si fumatul, sa faca bai caldute si nu fierbinti si sa evite sauna. In plus, ar trebui sa se fereasca de aditivi, conservanti si indulcitori artificiali din alimente, mai ales daca are varsta peste 35 de ani. Un alt factor al aparitiei defectelor ADN este masa corporala. Atunci cand indicele de masa corporala este peste 25, incidenta „fragmentarii“ ADN-ului spermatozoizilor creste. Aceasta devine o problema si mai mare cand indicele trece de 30. Solutiile sunt o dieta stricta si exercitii fizice regulate.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: esti trecut de 40 de ani si ea mult mai tanara? care mai sunt sansele obtinerii unei sarcini