Este sanatos sau nu sa te antrenezi pe stomacul gol?

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, December 20, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru antrenament fizic

Pe masura ce cantitatea de informatii legata de fitness devine tot mai mare, riscul de a asculta sfaturile unor persoane care nu sunt specialiste este, de asemenea, in crestere. Cu toate acestea, unul dintre cele mai controversate mituri este acela conform caruia este sanatos sa te antrenezi pe stomacul gol. Iata la ce concluzie au ajuns specialistii!

Convingerea comuna conform careia antrenamentul pe stomacul gol este mai eficient a inceput sa fie dezbatuta mai profund in ultima vreme. Jurnalul Britanic al Nutritiei si Jurnalul International de Nutritie Sportiva si Metabolism pentru Exercitii au publicat studii care sustin antrenamentele pe stomacul gol, atunci cand este vorba de procentul de grasimi pierdute in timpul miscarii fizice.

In plus, un studiu publicat in Jurnalul European de Fiziologie Aplicata arata faptul ca antrenamentul pe stomacul gol ofera un raspuns anabolic post-antrenament mai bun pentru mentinerea greutatii, ceea ce inseamna ca ofera un mediu mai bun pentru construirea muschilor. Prin asigurarea unei absorbtii mai bune a nutrientilor post-antrenament, antrenamentul pe stomacul gol are potentialul de a imbunatati sensibilitatea la insulina si, prin urmare, reprezinta un agent important in procesul de pierdere a grasimilor. Reglarea sensibilitatii la insulina ajuta la scaderea nivelului de zahar din sange, care este unul dintre cei mai importanti factori atunci cand vine vorba de slabit. Jurnalul de Fiziologie a publicat un studiu care a aratat o imbunatatire semnificativa a sensibilitatii la insulina pentru persoanele care mananca dupa antrenament.

In cele din urma, antrenarea pe stomacul gol s-a dovedit a fi benefica pentru anduranta performantelor fizice. Intr-un studiu, zece ciclisti profesionisti si-au mentinut masa musculara, au redus masa de grasime si au mentinut performanta. Exista si o alta latura a povestii. In timp ce raspunsul organismului la un antrenament de mare intensitate este de a arde glicogenul, carbohidratii stocati, corpul incepe sa se adapteze la noul sistem in cele din urma si stocheaza grasimi din urmatoarea masa, arzand mai putine calorii pentru a compensa.

In plus, atunci cand faci miscare dupa ce ai mancat, s-ar putea sa poti reduce pofta de mancare din cursul zilei. Iar un apetit mai scazut inseamna mai putine gustari in timpul zilei si un risc scazut de a manca mai mult decat cere organismul, ceea ce este o veste buna pentru persoanele care vor sa slabeasca. Desi poate parea ca antrenamentul pe stomacul gol are rezultate mai bune, cercetarile ulterioare ne arata ca trebuie sa mancam inainte de a face miscare.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: este sanatos sau nu sa te antrenezi pe stomacul gol?