Este cel mai ieftin odorizant de baie pe care il poti face si tu acasa

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, September 19, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru odorizant de baie facut acasa

Baile, de cele mai multe ori fara geamuri sau cu geamuri prea mici, sunt spatiile care cea mai mare nevoie de aerisire si improspatare. Asa ca nu e de mirare ca producatorii de odorizante ii acorda o atentie deosebita si dezvolta produse din ce mai complexe. Desigur, la un pret pe masura.

Dar care ar fi cea mai ieftina metoda de improspatare a bailor?
Exista, ca de fiecare data, o solutie ieftina si la indemana. Literalmente la indemana. Tot ce trebuie sa faci e sa ai la indemana (si iti recomanda sa ai pentru o multime de alte proiecte viitoare), o sticluta cu ulei volatil. Costa cativa lei (de exemplu cele de producatorul Solaris) si se pot cumpara in magazinele de tip Plafar. Tot ce trebuie sa faci e sa pui cateva picaturi de ulei in interiorul ruloului de hartie igienica.

Principiul e simplu, asa cum ii spune numele, aroma uleiului volatil se elibereaza in aer. Recomandabil e sa o faci cand sulul e nou pentru a te bucura de pafumul eliberat pentru mai mult timp. iti recomand sa folosesti arome de confiere cum ar fi cele de brad sau pin, eucalipt sau citrice (grepfruit, lamaie, portocale).

Daca se fumeaza in baie, cele mai potrivite arome sunt cele de scortisoara sau cuisoare.

Pe acelasi principiu puteti folosi uleiul volatil in dormitoare sau in camera de zi. Picurati ulei volatil pe materiale care fac parte din mobilierul camerei si care se afla in zona relativ centrala pentru a va bucura de o difuzare uniforma. Cele mai bune materiale in acest sens sunt lemnul, cartonul, panza groasa etc., deoarece au o densitate mare si vor elibera parfumul treptat.

De exemplu, un con de brad decorativ e ideal pentru a se lasa impregnat cu ulei volatil de confiere. Daca nu aveti nimic la indemana, puneti cateva picaturi pe cateva scobitori sau bete de frigarui.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: este cel mai ieftin odorizant de baie pe care il poti face si tu acasa