Elimina zaharul din organism in 14 zile

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, August 23, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru eliminare zahar din organism

Consumat in exces, zaharul poate avea efecte dezastruoase asupra noastra: grabeste procesul de imbatranire, creste riscul de diabet si boli de inima si duce la obezitate. De aceea, sunt binevenite metodele de curatare a organismului de zahar.

Semnele cele mai comune ca mananci prea mult zahar sunt: nevoia constanta de ceva dulce, starea de oboseala, ingrasarea, imposibilitatea de a slabi, grasimea din zona abdominala si obiceiul de a rontai ceva in fata televizorului, semne care ar trebui sa ne puna pe ganduri si sa ne determine sa incercam sa consumam cat mai putin zahar.

Cum decurge dieta de eliminare a zaharului din organismul tau?

Pasul 1: Renunta sa mai consumi bauturi carbogazoase, bauturi energizante si, in general, sucuri din comert care contin tot felul de arome si chimicale.

Pasul 2: Scoate din dieta ta alimentele care contin zahar ascuns. Alimentele care contin zahar ascuns sunt painea, bulionul si sosul de rosii, sosurile pentru salata, legumele la conserva, fulgii de porumb, iaurtul cu arome, ketchupul, dar si cerealele integrale. Asta inseamna ca trebuie sa citesti cu atentie etichetele la toate produsele pe care le consumi si sa le eviti pe cele procesate.

Pasul 3: Evita fructele uscate, acestea sunt foarte bogate in zahar si nu te vor ajuta sa iti tratezi dependenta de dulce.

Pasul 4: Alege sa consumi fructe de fiecare data cand ti se face pofta de ceva dulce. Fructele contin pe langa zahar, vitamine, apa si antioxidanti, in timp ce prajiturile ne ofera doar zahar si niciun fel de nutrient. Plus de asta, fructele contin foarte putin zahar, spre deosebire de o prajitura. De exemplu, o ceasca de capsuni are doar 3-4 grame de zahar, in timp ce o ceasca de inghetata de capsuni are aproximativ 15 grame.

Pasul 5: Bea multa apa cu lamaie si sucuri de grapefruit, astfel nevoia de dulce va fi mult redusa daca iti pastrezi acest obicei.

Pasul 6: Zaharul alb sau brun n-ar trebui sa mai existe pe lista ta de cumparaturi si nici la tine in casa. indulceste-ti ceaiurile cu putina miere.

Pasul 7: Consuma cat mai multe legume, verdeturi, naut, linte si fasole. Aceste alimente iti vor reseta organismul, il vor curata de toxine si te vor tine departe de pofta de dulce.

Pasul 8: Scoate complet din dieta ta alimentele de tip fast-food si carbohidratii rafinati (covrigeii, biscuitii, cerealele rafinate, gogosile, prajiturile, chipsurile, pastele fainoase, painea alba, batoanele energizante si batoanele cu cereale). Aceste alimente nu fac decat sa creasca foarte tare pofta de mancare.

Pasul 9: Consuma in fiecare zi alimente simple si sanatoase. Asta inseamna ca trebuie sa mananci oua, branza, unt, pui (fara piele), peste, soia, linte, fasole, naut, iaurt, nuci si seminte. iti vor mentine la un nivel cat mai scazut nevoia de dulciuri.

Pasul 10: incearca sa iti mentii un mod sanatos de a manca si dupa incheierea dietei de eliminare a zaharului.

sursa:surplusdesanatate.info

In : Stiri din Sanatate 


Tags: elimina zaharul din organism in 14 zile