Efectul nebanuit pe care il poate avea tequilla asupra organismului

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, May 10, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru tequilla

Pentru multi dintre noi, teguilla poate fi o sursa de buna dispozitie. Noile cercetari arata ca faimoasa bautura poate fi buna si pentru sanatatea oaselor. Specialistii de la Centrul de Cercetare si Studii Avansate (Cinvestav) din Mexic au identificat anumite substante in planta de tequilla (da, vine dintr-o planta), care imbunatatesc absorbtia calciului in organism. Si asta chiar daca aveti osteoporoza, o afectiune care slabeste sanatatea oaselor.

Potrivit Science Daily, o varianta albastra a plantei de agave, din care se face teguilla, contine substante care pot imbunatati absortia de calciu si magneziu, ambele contribuind la sanatatea oaselor.  

Cercetatorii au aflat asta dupa ce au indus osteoporoza la soarecii de sex feminin, iar apoi le-au dat fructani din agave. Opt saptamani mai tarziu, le-au fost recoltate probe care puteau releva absortia de minerale si prezenta osteocalcinei, o proteina care semnifica productia de os nou. S-a dovedit ca soarecii care au consumat acei polimeri aveau diametrul oaselor mult mai mare decat cei care nu trecusera printr-un astfel de proces. Dr. Mercedes López, care a condus proiectul, are convingerea ca acei fructani din agave, in colaborare cu micriobiota intestinala adecvata, poate duce la  formarea unui os nou, chiar si in prezenta osteoporozei.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: efectul nebanuit pe care il poate avea tequilla asupra organismului