Efectul care nu trebuie ignorat al consumului de alcool

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, September 26, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru consum de alcool

Oamenii care se inrosesc sau fac pete rosii pe fata atunci cand beau sufera, cel mai probabil, de o afectiune periculoasa. O cercetare realizata in Coreea de Sud arata ca oamenii care se inrosesc in obraji imediat dupa ce beau putin alcool prezinta un risc crescut de dezvoltare a hipertensiunii generate de consumul de alcool, potrivit Indy100.

Aceasta afectiune conduce la cresterea tensiunii arteriale, principala cauza a infarctului, atacului de cord si pune in pericol vasele de sange. Totul apare din cauza unei toxine produse de alcool, numita acetaldehida, pe care ficatul o descompune. In cazul persoanelor care sufera de afectiunea sus mentionata, aceasta toxina este descompusa mult mai lent, astfel ca ea ramane in organismul celor afectati pentru mai mult timp si provoaca mult mai multe stricaciuni. 

Echipa de cercetatori a avut in vedere 1.763 de dosare medicale ale barbatilor sud-coreeni cu diverse istorice in ceea ce priveste consumul de alcool. 527 dintre ei aveau afectiunea care le facea fata sa roseasca atunci cand luau o gura de alcool. Oamenii de stiinta au descoperit ca acestia erau mai expusi la aparitia problemei atunci cand consumau peste patru pahare de bauturi alcoolice pe saptanana. Dincolo de aceasta limita, creste si riscul aparitiei hipertensiunii. In ceea ce-i privese pe cei care nu aveau aceasta afectiune, riscul de aparitie a hipertensiunii crestea abia dupa consumul a peste opt pahare pe saptamana.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: efectul care nu trebuie ignorat al consumului de alcool