Efectul cafelei asupra ficatului

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, July 10, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Alimentele bogate in fibre ajuta buna functionare a ficatului. Cerealele obtinute din faina de ovaz pot fi o buna optiune pentru micul dejun, mai ales daca adaugam si cateva fructe. Cercetarile au aratat ca o astfel de alimentatie duce in plus si la scaderea numarului de kilograme, mai ales a grasimii adunate in jurul taliei, fapt care ajuta si sanatatea ficatului, potrivit site-ului de stiri medicale webmd.com. Broccoli este o vegetala care, adaugata in dieta, aduce doar beneficii. Unele studii au aratat ca leguma crocanta poate proteja in fata bolilor ficatului gras nonalcoolic. Daca alimentul nu va pare prea apetisant, el poate fi gatit atat in combinatie cu nuci sau fructe deshidratate, cat si cu otet balsamic si usturoi.

Daca nu va puteti incepe ziua fara cafea, atunci veti fi bucurosi sa aflati ca aceasta licoare este benefica pentru ficat. Cercetarile care s-au facut pana acum arata ca o cantitate de trei cesti pe zi poate proteja acest organ in fata neajunsurilor cauzate de alcool si dieta nepotrivita. Alte studii sugereaza chiar ca ar proteja impotriva riscului de cancer la ficat. Ceaiul verde este bogat in antioxidanti numite catechine. Cercetarile arata ca acestea ar avea iun rol si in prevenirea unor tirpuri de canecere, printre care si cel de ficat. Catechinele sunt prezente mai ales in ceaiul fierbinte si mai putin in cel rece. Apa este o solutie extrem de simpla de a pierde in greutate, dar si de a mentine sanatatea ficatului. Obisnuiti-va sa beti apa in loc de bauturi dulci si veti fi uimiti de numarul de calorii salvate prin acest gest simplu.

Migdalele si, in general, nucile, sunt surse excelente de vitamina E, un nutrient pe care studiile il asociaza cu protectia ficatului. Migdalele sunt totodata bune si pentru mentinerea sanatatii inimii, o mana din acestea constituind o gustare excelenta. Ierburile aromatice pot ocroti simultan si ficatul si inima. Presarati oregano sau rozmarin ca surse de polifenoli  care dau si savoare mancarurilor, dar taie si din cantitatea de sare. Sarea in cantitati mari este asociata cu fibrozarea ficatului, la fel ca si alimentele procesate de tipul mezelurilor. sursa: adevarul.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: efectul cafelei asupra ficatului