Efectele uimitoare pe care dansul le poate avea asupra intelectului

Posted by Alin Marinescu on Saturday, May 13, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru dans sportiv

Specialistii cred ca exista o legatura intre inteligenta - mobilitate si luarea deciziilor, iar dansul poate avea un rol esential. New England Journal of Medicine a publicat un studiu despre efectele dansului asupra intelectului. Cercetarea a fost condusa de cei de la Colegiul de Medicina Albert Einstein din New York, iar rezultatele sunt uimitoare.

Cercetatorii au analizat o serie de activitati fizice si mentale, cum ar fi  rezolvarea jocurilor de puzzle, cantatul la un instrument muzical, mersul pe jos, dansul si practicarea unui sport, care ar putea avea impact asupra dezvoltarii neuronilor din creier, implicit asupra inteligentei. 

In mod surprinzator, nicio activitate fizica nu a adus vreo schimbare in dezvoltarea creierului, in afara de dans. Chiar mai mult, niciunul dintre exercitiile mentale nu parea sa imbunatateasca procesele cognitive, asa cum o face dansul. In timp ce examinau beneficiile miscarii, cercetatorii au descoperit ca dansul practicat frecvent poate reduce riscul de dementa cu 76%. 

Oamenii de stiinta care au condus cercetarea au fost uimiti de efectele pe care dansul le poate avea asupra neuroplasticitatii creierului. Dr. Robert Katzman afirma ca dansul are ca rezultat dezvoltarea unor rezerve cognitive mai mari si sporeste complexitatea sinapselor neuronale, imbunatatind astfel calitatile neuronale ale creierului. Dansul poate aduce numeroase beneficii creierului, inclusiv cel de imbunatatire a memoriei. 

sursa: gandul.info

In : Stiri din Sanatate 


Tags: efectele uimitoare pe care dansul le poate avea asupra intelectului