Efectele reale ale alcoolului asupra organismului

Posted by Alin Marinescu on Saturday, June 25, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Efectele reale ale alcoolului asupra organismului

De la durerea de cap pana la sentimentul de regret, cu totii stim ca alcoolul este daunator pentru organismul uman. Acest ghid iti dezvaluie  ce se intampla in corpul tau dupa ce te opresti din consumul de alcool, motivele te vor descuraja sa te mai apropi de paharul cu vin. De la pielea mai stralucitoare pana la cresterea nivelului de  energie, Dr Nail Campbell de la Spitalul Priory din sud-vestul Londrei  ne prezinta efectele in timp ale stoparii consumului de alcool.

In primele 24 de ore

Primul efect al consumului excesiv de alcool este mahmureala. Primele  simptome sunt transpiratia excesiva, tremuratul  in cazuri severe poate culmina cu  lesinul. Insa daca renunti la consumul moderat  de alcool, corpul va incepe sa elimine alcoolul din sistem, nivelul zaharului din sange va incepe sa revina la normal, deja vei putea resimti efectele benefice pe care ti le aduce oprirea consumului de bauturi.

Intr-o saptamana

Alcoolul iti deterioreaza somnul, provocandu-ti  nopti albe. Probabil consideri ca alcoolul iti provoaca somnolenta, insa te vei trezi in timpul noptii sa folosesti toaleta.

Bauturile alcoolice sunt diuretice ceea ce inseamna, ca organismul v-a simti nevoia sa elimine aceste fluide prin urina si transpiratie, fapt ce va conduce catre deshidratare,  ceea ce inseamna ca te vei trezi in timpul noptii sa bei apa. Vestile bune sunt ca renuntarea la bauturile alcoolice iti va regla timpul de somn  in descursul unei saptamani.

In decursul a doua saptamani

Alcoolul iti irita stomacul provocand refluxul gastric. Renuntarea la alcool va face ca aceasta senzatie sa dispara. Vei incepe sa observi o scadere in greutate in decursul a doua saptamani.

Numarul caloriilor ,,ascunse’’ din alcool este semnificativ, un pahar mare de vin (250ml) cu o concentratie de 13% alcool  iti poate adauga peste 228 de calorii in corp. Tipul de calorii regasite in alcool nu contin substante nutritive. Daca opresti consumul de alcool si incepi un stil de viata sanatos, vei incepe sa pierzi din greutate.

Intre trei si patru saptamani

Consumul excesiv de alcool, in timp, poate creste tensiunea arteriala. Caloriile din alcool provoaca ingrasare, un alt factor, care poate creste tensiunea arteriala. Oprirea consumului de alcool va reduce acest risc.

Peste o luna

Vizibil vei arata mult mai bine. Alcoolul este o substanta toxica pentru unul dintre cele mai mari organe ale corpului, pielea. Toxina iti afecteaza elasticitatea pielii, provocand imbatranirea. Imbatranirea provocata de alcool nu  este un lucru pe care cel mai bun prieten ti-l v-a spune, dar daca opresti consumul substantei vei prevenii imbatranirea prematura a pielii.

Intre patru si opt saptamani

Ficatul tau isi va reveni. Organul poate suporta o cantitate mica de alcool, consumul in exces provoaca inflamarea ficatului, provocand hepatita, boala poate evolua in ciroza hepatica, afectiunea fiind letala.

Consumul a 175 de ml,  de mai multe ori pe zi poate provoca, in cazul femeilor steatoza hepatica (ingrasarea ficatului). Alcoolul afecteaza modul in care ficatul prelucreaza glucoza in grasimi, greu de suportat de catre organ.Vestea buna este ca ficatul se regenereaza daca opresti consumul de bauturi alcoolice. Daca functionarea ficatului nu a fost afectata drastic, acesta se va regenera in maximum opt saptamani.

Peste 12 saptamani

Consumul excesiv de alcool  provoaca dilatarea celulelor din sange, care transporta oxigenul mult mai greu catre creier, acest fapt iti poate provoca oboseala.Oprirea acestui viciu va  ajuta la reinoirea celulelor in maximum trei saptamani. Te vei simti mult mai energetic si sanatos.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: efectele reale ale alcoolului asupra organismului