Efectele nestiute ale pulberii de feriga

Posted by Alin Marinescu on Thursday, December 29, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru feriga

Pteridium aquilinum este una dintre numeroasele specii de ferigi care se foloseste pentru prepararea retetelor naturiste. O modalitate foarte interesanta de a beneficia de efectele terapeutice ale acestei plante este sa presarati putina pulbere din radacina de feriga in perna pe care dormiti.

Daca va odihniti pe o astfel de perna veti avea un somn mai odihnitor si mai linistit. O perna umpluta cu aceasta pulbere este de folos in tratarea crampelor, gutei, reumatismului, a problemelor de auz si chiar a rupturilor de ligamente.

Aceasta planta s-a dovedit a fi eficienta si impotriva insectelor din casa si este un remediu puternic impotriva durerilor reumatice.

Asezarea pulberii in pantofi reprezinta un alt mod in care poate fi folosita iar acest lucru va va ajuta la reducerea considerabila a oboselii picioarelor, dar si in eliminarea mirosului neplacut.

Un remediu extraordinar de eficient in tratarea gutei si a reumatismului este tinctura de feriga care trebuie sa o aplicati pur si simplu pe zonele afectate si sa masati usor. Tot pentru reumatism puteti sa va faceti comprese cu frunze de feriga proaspete peste care puneti un prosop si lasati sa actioneze intreaga noapte.

Sucul proaspat de feriga ajuta la vindecarea arsurilor si plagilor.
Trebuie mentionat faptul ca aceasta planta este foarte utila in anumite cazuri dar are si contraindicatii. Aceasta frunza afecteaza uterul asa ca nu este recomandat nici un fel de remediu care presupune folosirea ei de catre femeile insarcinate.

Nu este recomandata nici persoanelor care au diabet.
Pentru a combate limbricii tot ce trebuie sa faceti este sa preparati un ceai dintr-o jumatate de lingurita de pulbere de feriga si 250 ml de apa care se lasa la macerat timp de 10 ore. Din preparat se ia cate o lingura inainte de fiecare masa.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: efectele nestiute ale pulberii de feriga