Efectele nebanuite ale statului la plaja asupra creierului, conform neurologilor

Posted by Alin Marinescu on Monday, May 7, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Dupa numeroase studii, neurologii au denumit sentimentul de pace si calm specific statului la plaja „spatiu albastru“.  Acestia vorbesc despre cele patru moduri in care plaja influenteaza psihicul.

Sentimentul incredibil de pace si calm pe care il experimentati la plaja este acum denumit „spatiu albastru“. Asa au numit oamenii de stiinta efectul pe care il are asupra creierului combinatia de mirosuri linistitoare si sunetele apei. „Spatiul albastru“ este suficient pentru a va face sa va simtiti linistit intr-un mod hypnotic, scrie mysticalraven.com.

Mersul pe plaja reduce stresul 
Apa este leacul naturii pentru cei care au probleme cu stresul. Fie ca inotati sau pur si simplu mergeti cu picioarele prin apa, veti avea un sentiment de relaxare. 

Plaja stimuleaza creativitatea 
Esti in pana de idei? Ei bine, oamenii de stiinta cred ca solutia la aceasta problema este statul la plaja. A fi in „spatiul albastru“ va permite sa va clarificati gandurile si sa abordati problemele sau proiectele intr-un mod mai creativ. La fel ca si meditatia, plaja declanseaza un sentiment de calm care va permite sa reflectati asupra a ceea ce trebuie sa va concentrati. 

Mersul la plaja poate reduce depresia 
Sunetul hipnotic al valurilor, in combinatie cu vederea si mirosurile plajei, va pot pune intr-un spatiu meditativ. La randul sau, va puteti goli mintea si puteti reflecta asupra vietii intr-un spatiu sigur, departe de haosul vietii de zi cu zi. 

Petrecerea timpului pe plaja va poate schimba perspectiva asupra vietii 
Natura, in general, a fost intotdeauna un factor important al unei vieti fericite. Plaja face bine sufletului. Asa ca achizitionati o crema cu SPF si impachetati un picnic, pentru ca este timpul sa mergeti la plaja.

sursa: adevarul.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: efectele nebanuite ale statului la plaja asupra creierului  conform neurologilor