Efectele ceaiului de valeriana

Posted by admin. on Thursday, June 25, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Valeriana este antidepresivul, pe care natura l-a pus la îndemâna omului. Rădăcinile de valeriană mai au, de asemenea, și efecte benefice asupra funcționării inimii, dar și acțiune antispastică.

Valeriana este antidepresivul, pe care natura l-a pus la îndemâna omului. Rădăcinile de valeriană mai au, de asemenea, și efecte benefice asupra funcționării inimii, dar și acțiune antispastică.

Ceaiul de valeriană este alternativa naturistă la medicamentele recomandate în nevroze, palpitații ale atacurilor de panică, insomnii, tulburări de menopauză, dureri stomacale pe sistem nervos. Fiind un foarte bun sedativ și tranchilizant, nu trebuie, totuși, să se utilizeze ceaiul de valeriană pe perioadă nelimitată de timp, ci doar într-un tratament bine gândit.

Fiind un sedativ natural, nu are efecte secundare asupra organismului uman, însă s-au semnalat cazuri de intoxicație voluntară prin excesul în doze foarte mari.

Efectele ceaiului de valeriană – lasă-te de fumat cu ceai de valeriană, acesta ajută în stările de sevraj de nicotină

Ca alte efecte ale ceaiului de valeriană în tratamentele naturiste, aflați că atunci când vă tratați insomnia cu ceai de valeriană, acesta nu dă stare de somnolență pe timpul zilei și nici starea de oboseală și lâncezeală.

În tratamentul stărilor de anxietate și atacuri de panică cu ceai de valeriană, efectele se resimt imediat și ajută inclusiv la eliminarea stării de stress, depresiei și neliniștii, dar și în stările de isterie sau alte disfuncții nervoase.

Un alt efect benefic pe care îl are ceaiul de valeriană, este faptul că ajută la liniștirea durerilor de cap, durerilor menstruale, crampe stomacale, afecțiuni respiratorii și scăderea tensiunii arteriale.

Efectele ceaiului de valeriană – tratează în mod natural afecțiunile nevrotice și stările de anxietate

Se știe că medicamentele antidepresive sau împotriva insomniei și stress-ului, dau dependență foarte ușor. Valeriana este un medicament natural împotriva stărilor nervoase, care nu are efecte secundare nedorite și nici nu dă dependență. Se folosește pe perioada determinată de timp, sau atunci când aveți nevoie de un somnifer sau în perioadele de solicitare maximă.

Doza zilnică recomandată este de 1 până la 3 căni pe zi de 1 linguriță de rădăcină de valeriană la 250 ml apă clocotită. Nu ar trebui băut ceaiul înainte de a începe ceva care necesită concentrare mare. Din cauza gustului amar, ceaiul de valeriană s-a dovedit a fi un bun tratament natural atunci când vreți să renunțați la fumat. Ceaiul de valeriană ajută la tratarea dependenței de nicotină, se bea câte o gură de fiecare dată când simțiți nevoia de a fuma și o cană seara la culcare.

Efectele ceaiului de valeriană – cum se consumă și indicații privind combinația cu alte medicamente

Ceaiul de valeriană nu se ia cu alte medicamente sedative sau antihistaminice. Tratamentul cu valeriană nu ar trebui asociat cu consumul de alcool sau droguri. De asemenea, cei care suferă de afecțiuni ale ficatului, ar trebui să consulte un medic înainte de a începe un tratament cu valeriană. Condusul este interzis pe timpul tratamentului cu valeriană, iar cei care știu că vor urma o intervenție chirurgicală nu ar trebui să consume valeriană înainte de operație.

În tratamentul pentru insomniile accentuate se beau și 3-5 căni de valeriană pe zi, dar nu foarte concentrate. Ultima cană se bea înainte de culcare cu jumătate de oră. În plus, puteți încerca să stați fără alte mijloace care v-ar putea distrage atenția, puteți citi ceva înainte de culcare sau vă puteți relaxa cu o muzică pentru inducerea stării de somn.

În migrene, dureri de cap, nevroze se beau 2-3 căni zilnici din următorul amestec de ceaiuri: levănțică, valeriană, mentă, ciuboțica cucului și rozmarin.

sursa: clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ceaiul de valeriana  antidepresiv  remedii naturiste  beneficii valeriana  plante  sedativ natural  oboseala  isterie