Efectele benefice ale consumului de fenicul

Posted by admin. on Thursday, September 24, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Seminţele de fenicul sau chiar planta au o dublă întrebuinţare, de la uz culinar, la uz medicinal, cum ar fi reducerea colicilor la bebeluşi sau calmarea durerilor menstruale.

Ceaiul de fenicul este extrem de bun, chiar şi neîndulcit. Bogată în vitamina C, potasiu şi fibre, alături de multe alte elemente nutritive, această plantă este folosită atât la prepararea mâncărurilor, ca şi condiment, cât şi ca remediu naturist, în tratarea anumitor afecţiuni.  Dar ce face ea mai exact pentru sănătatea ta?

Are efect anti-aging

Fennel-ul este un produs natural care ajută la îngrijirea pielii. Semințele de fenicul, tulpina, bulbii si frunzele au toate valori nutritive și sunt o sursă excelentă de vitamina B. Aceste vitamine, alături de vitamina C, sunt esențiale pentru menținerea sănătății şi elasticităţii pielii și chiar ajută sinteza de colagen pentru a păstra pielea fermă.

Protejează împotriva cancerului

Feniculul conține mai multe substanțe nutritive care joacă un rol esenţial în protejarea împotriva cancerului. Acesta conţine un fitonutrient antiinflamator numit anetol, care apare în mod natural în plantă, cunoscut pentru efectele anti-cancer, feniculul împiedicând celulele de cancer mamar să crească.

Calmează colicii la bebeluşi

În general, bebeluşii care au colici plang în mod constant, la aproximativ aceeași oră în fiecare zi, timp de cel puțin trei zile pe săptămână. Mamele care alăptează pot bea ceai de fenicul pentru a calma tractul digestiv şi a ajuta la ameliorarea simptomelor de gaze şi colici.

Reduce crampele menstruale

Stresul şi un regim alimentar sărac pot afecta ciclul menstrual al unei femeie. Astfel, de multe ori, reprezantantele sexului frumos suferă de crampe menstruale și în unele cazuri, chiar de dismenoree. Feniculul ajută la relaxarea muşchilor din organism și conține nutrienți anti-inflamator, antioxidanți și antispastice, care pot ajuta la atenuarea acestor simptome.

Reduce obezitatea

Consumul de fenicul poate reduce pofta de mâncare, prin crearea unui sentiment de sațietate, planta fiind o sursă bună de fibre dietetice. Acesta stimulează metabolismul în timp ce reducere retenția de apă şi ajută la eliminarea grăsimii -  cauzele cel mai des întâlnite de îngrăşare temporară la femei.

Previne osteoporoza

Seminţele conțin mai multe elemente nutritive, inclusiv fier, fosfor, calciu, magneziu, mangan, zinc şi vitamina K, care contribuie la construirea și menținerea oaselor puternice.

Deci, data viitoare când cumperi fenicul, adu-ţi aminte de toate beneficiile oferite de acesta, pe lângă calităţile culinare deosebite.

sursa: clickpentrufemei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: fenicul  beneficii fenicul  obezitate  ostoporoza  fenicul culinar  colici bebelusi