Efecte grave ale unui implant dentar nereusit

Posted by Alin Marinescu on Saturday, January 27, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru implant dentar nereusit

Peste 500.000 de pacienti din SUA se bucura anual de avantajele implantului dentar, insa procentele arata ca intre 10.000 si 25.000 dintre aceste persoane sufera un esec al interventiei. Dupa aproape 50 de ani de la prima operatie de implant dentar, statisticile demonstreaza ca inca exista o rata de 2 - 5% la nivel mondial a esecului acestui tratament. Retratamentul este dificil, presupune costuri mai mari si perioada lunga de refacere.

Primele 6 cauze ale esecului
Factorii cel mai des intalniti atunci cand implantul este un esec sunt insuficienta experienta a medicului implantolog, calitatea inferioara a materialelor, procesul de diagnosticare incomplet, incarcarea timpurie a lucrarii protetice, sterilizarea precara si mobilitatea implantului.

Efectele negative ale esecului unui implant dentar
„Paralizie partiala” - leziunea nervilor. Daca implantul este inserat langa sau chiar in nervi, pacientul poate suferio desensibilizare a unei parti a gurii, tradusa prin amortirea permanenta. Unele cazuri raman netratabile, efectele fiind permanente. 
Tesuturi lezate sau distruse. Procedura de implant dentar poate provoca leziuni si/sau deteriorari ale tesuturilor, ceea ce duce la inflamatie temporara. Daca dupa cateva zile aceasta nu trece, trebuie urgent consultat medicul dentist implantolog. In cel mai rau caz, implantul este scos, fiind necesare interventii de adjuvare care pot dura cateva luni.
Pierderea implantului dentar. Mobilitatea implantului (cand se misca) este rezultatul inserarii necorespunzatoare sau lipsa acceptarii de catre organism. Daca este cazul, inlocuirea implantului dentar ar trebui sa fie facut cat mai curand posibil. Locul unde a fost inserat implantul suporta un retratament. Retratamentul presupune costuri de aproximativ 2.500 euro/implant. 
Afectarea sinusurilor. Operatia de inserare poate afecta, de asemenea, sinusurile cand lungimea implantului inserat este prea mare. Uneori, implantul se retrage, recuperarea dureaza cateva luni, iar apoi medicul dentist decide daca se mai poate reinsera un nou implant. Medicii le recomanda pacientilor sa se informeze cat mai mult asupra experientei medicului implantolog, materialelor folosite, tehnologia clinicii si serviciilor post-operatie pentru ca pacientul sa aiba siguranta unuitratament de succes.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: efecte grave ale unui implant dentar nereusit